18 Şubat 2009

Canım Ailem'de Aşk



Canım Ailem dizisi, gerçek hayattan kesitler sunar gibi, sıcacık, çarpıcı, aşkın tarifsizliğini, bilinmezliğini, zorluğunu, açtığı yaraları, yıktığı duvarları, ölümsüzlüğünü, aşkta kararlı ve cesur olunması gerekliliğini anlatırcasına devam ediyor.

17 Şubat 2009 tarihli 13. bölümden ;

Ali, Seyhan'ın 2 gün sonra evleneceğini bildiğinden, İstanbul'dan ayrılıp Mersin'e gitmeye karar vermiştir. Harem Otogarı'nda tam otobüse bineceği sırada kendisine seslenildiğini duyar.

Seyhan : Ali!
Ali : Seyhan, ne arıyorsun burda?
Seyhan : (Kolyeyi gösterir) Gidiyomuşsun?
Ali: Gidiyorum.
Seyhan : Allasmarladık demeyecek misin? Saol.
Ali : Seyhan, nasıl diyim!
Seyhan : Ali!
Ali : Seyhan 2 gün sonra evleniyorsun. Nikah davetiyen, nikah şekerin, düğün salonun, her dakka her şey gözümün önünde. Seyhan evleniyorsun, ben sana ne diyebilirim ki!
Seyhan : İyi, git o zaman! Durma, git! Binsene! Git Mersin'e, hiçbi şey olmamış gibi kaç!
Ali : Seyhan!
Seyhan : Durma! Durma, bi dakka bile durma, git! Git, defol git!
Ali : Seyhan, evleniyorsun!
Seyhan : Bana evlenme dedin mi!!!


Ali otobüse biner, Seyhan ağlamaya başlar, Ali gitmekten vazgeçip otobüsten iner ve Seyhan'a koşar.

Ali : Napıcaz şimdi?
Seyhan : Bilmiyorum
Ali : Nereye gidicez? Eve dönemeyiz.
Seyhan : Dönemeyiz.


***

İki Akdenizli, ne yapacaklarını bilmeden, bilinmezlikleri umursamadan, Adalar'a doğru tekneyle açılarak, topluma ve ailelerine meydan okuyan bir aşkın en güzel anılarını, yaşamlarının en mutlu dönemini, yüzlerindeki en sahici gülümsemeyle, karar aldıkları o tek gün boyunca yaşarlar. Sabah olur ve Ali kararını değiştirir. Seyhan için en iyisi, onunla ayrılması ve Seyhan'ın Halim'le evlenmesidir. Ali, Seyhan'ı alnından öper ve bölüm burada sona erer.

Sona eren pınar dolusu gözyaşlarıyla Seyhan, bu kararın karşısında belli bir süre boyun eğmek zorunda kalacaktır. Ancak yüreğinde açılan bu aşk yarası hiçbir zaman Halim tarafından kapatılamayacağından, Ali'nin kararından dönmesini de bekleyecektir. Samim'in kalp şekilli ve ruhlu aynayı Meliha'ya verdiği sahnelerde çalan Zeki Müren'in şarkısında söylediği gibi ;

Bu aşkın, bu sevdanın yüzünden
Hayat geçti, ömür geçti, yaş geçti...


18 Şubat 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: