31 Ocak 2008

Şubat, Futbol Programı ve Zihniyet



3 Şubat : Kupa, Fenerbahçe - Galatasaray

10 Şubat : Lig, Galatasaray - Manisaspor
10 Şubat : Lig, Fenerbahçe - G.Oftaşspor

13 Şubat : UEFA Kupası, Galatasaray - Leverkusen

15 Şubat : Lig, Ç. Rizespor - Fenerbahçe
17 Şubat : Lig, Konyaspor - Galatasaray

20 Şubat : Ş. Ligi, Fenerbahçe - Sevilla
21 Şubat : UEFA Kupası, Leverkusen - Galatasaray

23 Şubat : Lig, Fenerbahçe - Bursaspor
24 Şubat : Lig, Galatasaray - Kasımpaşa

27 Şubat : Kupa, Galatasaray - Fenerbahçe

Her 2 takımın Şubat ayı maç programına bakarak, ilginç bir sürecin bizleri beklediğini söyleyebiliriz. Ligde 1 puanlık fark devam eder gibi duruyor. Kupada 2 takımdan biri elenecek. Avrupa yolculuğuna her 2 takımın da veda etme olasılığı yüksek, Fenerbahçe için elenme olasılığı daha fazla Galatasaray'a göre.

Bu ay Kupa'dan Fenerbahçe'yi, UEFA Kupası'nda Leverkusen'i eler isek ve Fenerbahçe de Şampiyonlar Ligi'nden elenir ise, Lig yarışında da ciddi bir psikolojik üstünlük ele geçirebiliriz. Mart ayı içerisinde olabilecek bir Beşiktaş galibiyeti ya da takipçiler ile oluşabilecek 4-6 puanlık farklar, Özhan Canaydın'ı yeniden başkan yapar. Adnan'lar ayrı bir listeden aday olurlarsa eğer, ayrılırlar.

Başka olasılıklar da var tabi, her 3 olasılığın tersi durumunda psikolojik olarak çöküş başlar, Fenerbahçe sendromu alır başını gider. Lige de tutunamaz isek Mart ayı içerisinde, kulis çalışmaları hızlanır, Özhan Canaydın yine de istifa etmez, takımın durumundan sorumlu olmalarından dolayı Adnan'lar ayrılırlar. Yeniden yapılanma, stad projesi, genç jenerasyon, toparlanma adı altında pek çok göstermelik operasyon yapılır.

Bir de ne çok olumlu ne de çok olumsuz, arada derede kalan, geçiş sürecinde etkisi olmayacak olasılıklar var. Kupa'dan elenme, UEFA'da yola devam etme, Kupa'da Fenerbahçe'yi eleme, UEFA'dan elenme, Ligde iyi ya da kötü gidiş de bu eksende düşünebilir. Her türlü tek kulvarda bile umut ışığı olsa Canaydın seçilir, Adnan'lar ayrı bir listeden aday olurlarsa eğer, ayrılırlar.

Garip olan, hangi durum olursa olsun Özhan Canaydın'ın başkan seçiliyor olması. Bir terslik olduğu şu basit durumdan bile belli, Sahip Som'a, Ribery'e, Olimpiyat'a, Amatör Branşlar'a vs.. gitmeye gerek yok.

İlginç bir Şubat olacak.

31 Ocak 2008

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: