12 Şubat 2010

Cesc



30 yaşına gelen Xavi'nin yerine düşünülüyor olsa gerek. Ya da Iniesta'yı kanada gönderip, Toure, Xavi, Fabregas üçlüsünden yararlanma çabası, Henry'nin düşen performansı ve yaşlanmasından ötürü. Barcelona'nın DNA'sını çok iyi bilen, La Masia'dan yetişen Cesc, Barça için her anlamda özel bir futbolcu.

http://www.elmundodeportivo.es/gen/20100209/53888132711/noticia/acuerdo-verbal-entre-barsa-y-cesc.html

Resmi site ve Cesc yalanlasa da bu haberleri, Fabregas'ın Barça'ya dönmek istediği bir sır değil. Bu transferi koz yapan başkan adayları olduğu da konuşuluyor. Barcelona'nın bu sıkışık ortamında Madrid'in yolunu tutar mı Cesc bilinmez ama Premier League'de geriye sadece Rooney ve Torres kalır Barça'da oynayabilecek. (Lampard, Drogba ve Gerrard'ın artık yaş sorunsalları var transfer açısından)

13 Şubat 2010

A. Eren Loğoğlu

2 yorum:

aşkın dedi ki...

Hocam geç de olsa hoşgeldin.
Allah gecinden versin bu transferi, 30 yaş Xavi için hiç de abartılı değil.
3 sene daha üst düzey oynar, o Messi veya Ronaldo gibi kariyerinde erken parlamadı.
Gelirse Xavi mi Fabregas mı sorunu çıkar, Xavi dünyada tek olduğu için de olmaz bu iş.
Ona yer açmak için İniesta'yı kanada göndermek belirsizlik, tutar mı tutmaz mı belli olmaz.
Bütün bunları alt alta koyduğumuzda, bir hayli masraflı bir transfer için kabullenilemeyecek kadar riskli bir iş.
Beklesin 2-3 sene daha, Barcelona ona muhtaç değil.Real'e giderse kendi kaybeder.
Futbolculuğu için başka yerlerde yorum yaptım, genelin aksini düşünüyorum.Xavi'nin olduğu yerde esamesinin okunmaması gerektiğini düşünüyorum.

engin dedi ki...

Premier League'den Barça'da oynayabilecek futbolcu seçimlerine Torres'i de eklemek dışında çok fazla katkı yapamayacağım ve Italya liginin de son krizlerinden sonra "bittiğini" göz alırsak, geriye sadece İspanya'nın "şatafat"ının kalacağını düşünmek çok mu yüzeysel bir tespit olur acaba diye sorasıyım. Aslında yorumlarında bu klüp/lig ekonomilerinin, sermayelerinin nereden nereye gittiğini/kaydığını da ele alırsak şu yüzeysel soru belki anlam kazanabilir. Şöyle ki "şu an İspanya'nın ulusal takımlarda yenilmez armada moduna terfi etmesinin günümüzdeki finansal koşullarla bir bağlantısı olabilir mi" diye sorular ortaya konabilesi.:)Çünkü o zaman yeni jenerasyonlar işin içine girecek mesela.