21 Mart 2010

Barça'yı Kim Yönetiyor?



Fotoğraf Guardiola'nın cezalı olup Camp Nou tribünlerine çıktığı Valencia maçından. Pep, yanında da sportif direktör Txiki var. Fotoğrafı özel kılan, bir alt sırada oturan Johan'la aynı karede bulunmaları.

Txiki geriye yaslanmış, düşünceli ve endişeli, elleri birbirine kenetlenmiş. Pep ve Johan ise çok dikkatli ve aynı kafa açısıyla bakıyorlar oyuna. Etraflarındaki pek çok izleyici sahada sanatsal bir gösteri sergileyen takıma ilgisiz.

Hangisi yönetiyor dersiniz Barça'yı, polemik konusu oluyor mudur Türkiye'deki gibi?

Not: Fotoğraf için Erdem'e teşekkürler.

21 Mart 2010

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

Erdem Karakuş dedi ki...

İspanya medya bakımından Türkiye'den daha olumludur bence. Orada bazı gazeteler Barcelona, bazıları Real Madrid tarafı ve bunu net bir şekilde ifade ediyorlar. Böyle olunca fazla sorgulamıyorlar kendi takımlarını, rakiple uğraşıyorlar daha çok. İşler böyle olunca takımlar çok fazla yıpranmıyor. Türkiye'de ise herkes şöhret peşinde, babalarını bile sorgularlar reyting için..

Başkanlığının ilk yılındaki bir Laporta. Kulüp senelerdir başarısız, ortada ne kupa ne istikrar var. Kulüpten afaroz edilmiş bir Johann. Johann'ın tavsiyesiyle göreve gelen tecrübesiz bir teknik direktör, Rijkaard. Ligde yapılan felaket ötesi başlangıç ve kaybedilen puanlar.

Bu olaylar serisini düşünüyorum Türkiye'de de, neler söylenirdi aklım hayalim almıyor.

- Bu yıldızların başına takımını küme düşürmüş tecrübesiz hoca getirilir mi?
- Johann bu takımda ne iş yapar, Barcelona'yla alakası nedir?
- Elindeki bu kadroyla küme düşme hattının üzerindesin, şampiyonluk gitmeden yönetimin hocayı göndermesi lazım hemen.

Sadece klişeleri yazdım buraya, senin benim hayalimin alamayacağı şeyler yazarlar sırf saldırmak için. Yabancı ülkelerde insanlar bildikleri kadar ve az konuşurlar, Türkiye'de ise bilmediklerini çok konuşurlar, fark budur bence.