24 Eylül 2008

22 Eylül, Yeni Sezon ve Diziler...



22 Eylül Amerika'da yeni yayın dönemine geçiş tarihiydi sanırım. Aynı gece pek çok dizi yeni sezonlarının ilk bölümleriyle ekrana geldiler.

Prison Break S 4 E 5, Heroes S 3 E 1-2, The Big Bang Theory S 2 E 1, How I Met Your Mother S 4 E 1 bunlardan birkaçıydı.

Geçtiğimiz sezona çok iyi bir giriş yapan ve devamını da getiren Heroes, sezon sonunda senaristlerin grevinden en çok etkilenen, zorunlu bir kötü kapanış gerçekleştiren dizi olmuştu. Bu yıl ise çok iddialı senaristler, yeni kahramanlar ve kötü karakterler olacak. Syler'dan daha tehlikeli bir kahraman ortaya çıkabilir. Virüs sorunu çözülmüş gözüküyor, 70'lerdeki sıradan olmayan insanların -dizideki meşhur fotoğraftaki kişilerin- oluşturduğu araştırma kurumunun kimliği tamamen deşifre olmuş gibi artık. Adam Monrore'un son durumu ve Nathan Petrelli'yi kimin vurduğu cevap bekleyen sorular olarak karşımızda duruyor. Hiro Nakamura ve Matt Parkman dizinin en etkileyici karakterleri kanımca. Matt Parkman'ın artık akıl oyunları da yapabilmesi, çok keyif verici, babasıyla zihinsel savaş içerisine girdiği ev sahnesi olağanüstüydü. Mohinder Suresh bu sezon önemi artacak karakter olabilir, tabii Syler'ı da unutmamak gerekiyor, sezon sonunda yeteneklerini geri almıştı. Yeni sezonu izleme şansım olmadı daha, sonrasında bir şeyler yazabilirim sanırım. Çocukluğunda çizgi romanlarla haşır neşir olmuş, anime filmlere ilgi duyanların çok beğendiği dizi, büyüleyici görsel efektkleriyle ve kahramanlar hikayesiyle bu yıl da başarısını devam ettirecektir.

Prison Break 2. sezonun sonuna doğru ve 3. sezonda ciddi bir düşüş göstermişti. Hikaye gerçekliğini neredeyse yitirme noktasına geldi. Senaristler şunun üzerinde her zaman durmalı, bir dizi neden izlenir, bunun temel sebepleri var, bunlardan bir tanesi de karakter ve oyuncular. John Abruzzi karakterinin ölümünden sonra azalan ilgiyi sanırım farkedemediler. 3. sezonda da benzer bir hata yaparak, Dr. Sara Tancredi karakterini senaryodan çıkarttılar. Bu tür oyuncu azalmalarında yeni sezon sözleşme şartları, oyuncularının başka projeleri de etken oluyor, senaristlere de bu kadar yüklenmeyip, topu yapımcılara atmak gerekiyor. Sara 4. sezonda beklenildiği gibi geri döndü -öldüğüne asla inanmadım doğum haberleri de vardı zaten- ve dizi tekrar bir ivme kazandı. Bakalım ne kadar sürdürebilecekler?

The Big Bang Theory de 2. sezonuna başladı, CNBC-e'de de ilk sezonu yayınlanıyor. Çok eğlenceli bir dizi, zeki karakterler daha doğrusu genç bilimadamları ayaklı kütüphane gibiler bilim konusunda ve bu bilgiler esprili bir hal aldığında dizi izlenir bir konuma geliyor. Sheldon karakteri aşırı asosyal ancak bir o kadar komik. Salonda koltuğun neresine oturması gerektiği üzerine yaptığı bilimsel hesabı Penny'e anlatış sahnesi inanılmazdı gerçekten. Penny karşı komşu, aptal sarışın, sosyal, çekici bir kız. Leonard, Sheldon'un ev arkadaşı, daha az asosyal olan, topluma ve düşüncelerine az da olsa katılım gösterebilen ve Penny'e aşık olan karakter. Dizi ayrıca 6. bölümünden sonra How I Met Your Mother'ın 3. sezonundan daha çok izlenme oranına sahip oldu Amerika'da.

Gelelim How I Met Your Mother'a. Yeni bölümü izledim ve çok keyif aldım. Barney'in aşık olması, bunu Lily'e anlatış tarzı, şekilden şekle girmesi sezonun ilk ve yeni deneyimleriydi bizler adına. "Question Mark" kısmı çok etkileyiciydi. Lost'un senaristlerinin aşırı Star Wars hayranlığından sonra bu dizinin de senaristlerinin Star Wars çılgınlığına katılması ve bunu diyaloglara yansıtmaları çok hoştu. Diziden birkaç alıntı yaparak -Star Wars'a dair olanlar tabi ki- yazımı noktalayayım.

Scene 1 :

Marshall : She's never seen Star Wars?! Ted, the only people in the universe who haven't seen Star Wars are the characters in Star Wars and that's 'cause they lived them, Ted! That's 'cause they lived the Star Wars.
Ted : You've got to calm down.
M : I told you. I told you, you didn't know this girl well enough. What if you show it to her and she doesn't like it?
T : Dude, it's just a movie.
M : Ted, Star Wars is your all-time favorite movie and whether or not Stella likes it is actually important. It's like it's a test of how compatible you guys are.
T : Marshall, it's just a movie.
M : !!!
T : It's just a movie.

121 awesome minutes later

T : Okay, if Stella doesn't like this movie, I can't marry her.
M : No, you can't.
T : You wanna watch it again?
M : Yes, I do.

Scene 2 :

T : I just thought it'd be fun to watch a movie tonight and since you've never seen Star Wars, I figured why not? No big deal. It's pretty good.
Stella : Sounds like a plan.
T : Hmm...
S : Hey, i'm just gonna grab a beer, you want one?
T : Um.. The movie's already started, so...
S : Yeah, it's just some words flying through space. I mean, i'm not going to read that anyway.
T : Oh my god!
M : Off to a bad start.
T : What are you doing down there?
M : I'm making sure my best friend is marrying the right woman. That's what I'm doing.
T : Dude, what the hell are you doing, hiding behind the couch? You need to get a job.
M : I really do, don't I?
T : Yeah

...

S : What?
T : Nothing.
S : You were staring at me.
T : You look really beautiful tonight.
S : You don't look so bad yourself, mister.
T : Yeah, great scene, great scene. Star Wars fun fact number seven George Lucas based the film's structure on Akira Kurosawa's The Hidden Fortress. Uh, he also owes a debt to Joseph Campbell's work with comparative mythology.
S : Yeah, Ted, I'm losing wood over here. What's going on? Wait, it's really important to you that I like this movie, isn't it?
T : No.

Scene 3 :

T : Yes, I am marrying a woman who is not only hot but loves Star Wars. That's the dream. Yes.
S : What was that?
T : I was high-fiving 15-year-old me through the space- time continuum. We did it. We did it, you masturbating little bastard. Champagne for everybody. (Ted leaves the room)
S : It was so good.
M : You hated it, didn't you?
S : Ugh, it's so stupid. I mean, first of all, how do they understand that walking. Bear they hang around with all the time?
M : Wookiee.
S : Yeah, he goes... and they're all like, "that's a good point, bear, let's try that."
M : Okay, he's a wookiee and his kind is actually more intelligent than they appear. Look Stella, that is Ted's favorite movie of all time. He watches it when he's home sick with the flu. He watches it on rainy Sunday afternoons in the fall. He... He watches it on Christmas Eve. Ted watches Star Wars in sickness and in health, in good times and in bad. Do you really think that you can pretend to like a movie that you actually hate for the rest of your life?
S : I do.
M : Well, then, Ted's a lucky guy.

Best Barney's quote of this episode : And i think tonight's going to be de- wait for it-lightful. Delightful.


24 Eylül 2008

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: