28 Ocak 2009

Aslantepe Açılış Maçı



Şükrü Saraçoğlu'nun her tribünün ayrı ayrı yapılan açılış törenleri sürekli Galatasaray'a denk getirildi bir dönem, tabii bunda yenebildikleri en iyi takımın Galatasaray olması gerçeğinin etkisi vardı. Bu durum UEFA ve Süper Kupa sonrası oluşan rekabet olarak ezilme psikolojisiyle de doğrudan ilişkiliydi.

2010'da açılacağı söylenen Aslantepe'ye, eğer devre arasına yetiştirilirse, dünyanın şu an açık ara en iyi takımı olan ve kanımca önümüzdeki yıl da bunu sürdürmesi muhtemel FC Barcelona'yı davet etmek, Galatasaray'ın Dünya ve Türk Futbolu'ndaki yerini göstermesi açısından çok önemlidir. Ocak ayında Şampiyonlar Ligi yok, İspanya Ligi devam ediyor, hafta içi bir gün uygun olabilir. Sezon sonu görüşmelere başlanırsa, kulüplerin yıllık planları belirginleştirme süreci de yakalanmış olur.

FC Barcelona'ya yenilmek de var ancak dünyanın dikkatini çekecek bir atılım olacaktır bu. Arda ve Messi'yi, Uğur ve Puyol'u, M Topal ve Xavi'yi aynı sahada görmek, Lincoln, Kewell, Baros, Meira, Sanctis gibi değerlerin yanına eklenebilecek bir kaç oyuncuyu, Iniesta, Eto'o, Henry, Dani, Bojan gibi oyunculara karşı izlemek de büyük bir keyif olarak anılarımızda yer edinecektir. Hayali bile heyecan verici.

Hagi, Popescu ve Frank De Boer transferlerinden dolayı herhalde bir iletişim vardır kulübümüzle FC Barcelona arasında. Özellikle Hollandalı olması sebebiyle Frank De Boer etkili olabilir.

FC Barcelona dışında, UEFA Kupası Finali'nden eli boş gönderdiğimiz Arsenal de bir tercih olabilir, tarihimizdeki özel yerinden dolayı, benzer sebeplerden AC Milan da düşünülebilir.

28 Ocak 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: