20 Mart 2010

Play Off Şansı



Erkek Basketbol'da Galatasaray'ın puanı 30 -verilen ve büyütülen cezalardan ötürü adının Galatasaray olması kaynaklı ki bu ülkede en ağır cezaları hep Galatasaray almıştır, 5 maç seyircisiz gibi- ve play off için son sıradan girebilecek takımın puanı 34.

4 puanlık bir diferans var, kalan maç sayısı 7. Hesap yapalım fikstürden;

7 maçın 6'sını kazanırız gibi duruyor, Antalya ve Telekom maçlarından birini kaybederiz. Bu da 30 + 12 + 1 = 43 puanla sezonu tamamlamamız anlamına geliyor. Yani 34 puanlı rakiplerin 7 maçlarında 3 galibiyet almaları yeterli, 44 puan yapmaları için.

Zor görünse de 7'de 7 yapılması durumunda Galatasaray'ın da puanı 44 oluyor. Bu şansın biraz olsun artması, mantık sınırlarını zorlamadan devam etmesi niteliği taşıyor. Puan eşitliği durumunda yönetmelik ne diyor, TBF resmi sitesinden yönergeyi okudum ama normal sezona dair bir bölüm gözüme çarpmadı, bilgilendiren olursa sevinirim.

Rancik, Jasaitis, Mike, Darius gibi 4 yabancı var, kanımca gayet başarılılar. Can ve Evren de öyle. Bildiğim kadarıyla önümüzdeki sezon yabancı statüsü biraz değişecek, maç kadrosunda iki Avrupa pasaportlu olmak üzere 6 yabancı bulunabilecek ve aynı anda dördü sahada yer alabilecek. 2 Amerikalı hakkı daha var, çok iyi tercihler yapılırsa, bunun yanında rotasyona girecek birkaç Türkiyeli oyuncu da eklenirse, önümüzdeki sezon şampiyonluğa oynayan bir takım tam anlamıyla yaratılmış olur.

Bu takım, Play Off'u fazlasıyla hak etti, çok zor duruyor şu an. En azından kadroyu dağıtmayıp gelecek yılın planı iyi yapılmalı, bari bunu çok görmesinler bizlere.

20 Mart 2010

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

onur dedi ki...

Son 10 yıldır hiçbir yabancının üst üste 2 sezon takımda barındırılmadığını göz önüne alınca çok iyiymser bir temenni gibi gözüküyor maalesef...Jasaitis ve Rancik muhakkak kalmalı bence; Washington yerine daha dengeli bir 2 veya gerçek bir 1 numara (para bulunabilirse) alınması tercihimdir. Elbette bir de pota altına kalıplı bir 5 numara şartıyla!