22 Mart 2010

L e o



Zaragoza - Barcelona maçında NTVSpor sunucusu Ersin Düzen'den Messi incileri;

"Lionel Messi, çılgın attığı bir karşılaşma oldu"

Çılgın atmak, bildiğim kadarıyla, en azından öğrendiğim kadarıyla bir ekşi sözlük deyimidir, Ersin Düzen'in sözlük kültüründen eksik kalmadığını da anlamış olduk böylelikle.

"Tanrı onu korusun, iyi ki varsın Messi"

Yayın, bu cümleyle bitti.

Dünya Kupası'nda Arjantin'i nereye taşıyabileceği konuşuluyor bugünlerde, Maradona'yla karşılaştırma yapma zamanının geldiği düşünülerek.

Gelinen nokta öyle erişilmez ki, biri onu sakatlasa, sakatlayan oyuncunun spor hayatı sona erebilir baskılar sonucu. Messi artık, kutsal bir varlık izleyenlerin gözünde.

Bonservis bedeli yok, paha biçilemez o çünkü, reklamlardaki gibi.

Bilgisayar oyunlarıyla alay edercesine oynuyor, Barça'yı sırtında taşıyor, Barça'nın ona sahip çıktığı günlerin manevi borcunu ödercesine.

Leo, Katalunya'ya, Katalanlara ve futbol dilencilerine daha çok güzellikler sunacak, ön hazırlık aşamasında şu an!



22 Mart 2010

A. Eren Loğoğlu

4 yorum:

Kasux dedi ki...

daha güzel tanımlanamazdı şu çirkin velet

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Messi bizi korusun.

Erdem Karakuş dedi ki...

Yalnız bu işten en karlı çıkan Arjantin halkı oldu. Yıllardır yeni Maradona diye diye en az 15 adam harcadılar, en sonunda sahicisi geldi. Hristiyanların İsa'yı beklediği gibi beklemişlerdi, hayrını görsünler bundan sonra.

Burak Beşinci dedi ki...

Şu tarz bir yorum var Messi hakkında;

'Messi efsane olmak istiyorsa Maradona gibi dünya kupasını kaldırmalı'

Ntvspor'da gol programında bu sözler yine geçti arada.Daha öncesinde de eski dönemin yıldızlarının hikaye olduğu söylendi Güntekin Onay tarafından.

Şimdi 60'lı yıldızların hikaye olduğunu söyleyen Güntekin Onay, 80'li yıllar ile bugünün futbol anlayışı arasındaki farkı görmezden gelip Messi dünya kupasını almalıdır diyor.

Takım olamadan bir kişinin süreklemesi ile kupa istiyorlar Messi'den ve olmazsa Messi Maradona değilmiş.

Arjantin milli takımı 2006'da Pekarman sonrası hem genç milli düzeyde,hem A milli düzeyinde oyun anlayışı olarak dağıldılar.Bu dağınıklık zaten elemelerede yansıdı.Ne oynadıklar belli değil.

Takım oyunu oynamanın zirve yaptığı günümüz futbolunda bir oyuncunun efsane olması için dağınık bir takımı şampiyon yapması isteniyor.

Maradona belki de Messi'den iyidir,hadi kesinlikle iyidir diyelim ama kıstas olarak dünya kupası gösterilmemelidir.