20 Haziran 2010

Bayan Basket Gelişmeleri



Bayan Basketbol takımında önemli gelişmeler var.

Önce Seimone ve Fowles transferleri gerçekleşti, çok heyecan vericiydi. Sonra Ceyhun hoca ve ardından Wiggins, Nihan ve Hodges.

Kalaycıoğlu'nun ayrılıp yerine Ceyhun hocanın gelmesi mutlaka olumlu ve bir hava katacaktır takıma. Young ve Tamika'nın durumları belirsizliğini koruyor, Işıl'ın nasıl döneceği de belli değil. Bu arada ligde şampiyon olmak için geçilmesi gereken Fenerbahçe inanılmaz doğru hamleler yapıyor, bunu da atlamayalım. Onlardan daha doğru ve iyi hamleler yapılmalı ki sonuca ulaşılsın. Ancak görüntü maalesef öyle değil!

Wiggins transferi iki anlama geliyor, Augustus'u yedeklemek, ligde Penny & Taurasi'ye 2. bir skorer ile cevap vermek. Şu da olabilir, Augustus'un eski performansını göstereceğine dair bir güvensizlik. Anlam veremediğim noktalar var bu transferde;

Takımın Amerikalılarına bakılınca -Seimone, Sophia, Tamika, Fowles- Wiggins'in alt düzey bir oyuncu olduğu görülebilir. 2009 WNBA All Star kadroları ya da 2008 Amerika Olimpiyat Takımı Galatasaray'ın asıl transfer bölgesi olmak zorundadır. Bunun dışında yapılan her transfer ciddi riskler taşıyacağı gibi kulübün vizyonuna dair de çelişkiler yaratacaktır oyuncuların gözünde.

Bir diğer noktaysa pozisyon sıkıntısı. Takımda sıkıntı duyulan başka pozisyonlar varken en güvenilir pozisyona ikinci Amerikalıyı almanın mantığını hiç çözebilmiş değilim. WNBA'de Seimone'la aynı takımda olması kaynaklı bir yanılsama da mevcut. 2008'de Wiggins kenardan gelmiş, 30 maçta sadece 1 kez ilk 5 başlamış, Seimone bütün maçlarda ilk beş, 2009'da Seimone 6. maç sonunda sakatlanıyor, Wiggins bütün maçlarda ilk beş. 2010 sezonunda Seimone daha 2 maça çıktı, Wiggins de 5 maç oynamış. 3 yılda toplam 10 maç bile yan yana oynayamamışlar, bu demek değil ki oynayamazlar ancak bunu veri olarak kabul edemeyiz şimdilik sadece öngörü oluşturulabilir. Son maçlarda Seimone SF, Wiggins SG ve Whalen PG oynamış ve kazanamamışlar. PG için de düşünüldüyse asist sayılarının düşük olması dikkate alınması gereken bir veri.

Şunu da eklemek gerek Minnesota Lynx sürekli kaybeden bir takım ve takım lideri Augustus zaten Galatasaray'da iken, tekrardan buradan oyuncu transfer etmenin de bir izahı yok, takım olarak başarısızlar çünkü.

Umarım drafttan 3. çıkan bir oyuncu olarak Wiggins kendini geliştirir ve seviye atlar burada, bu gözler Ajavon'u da gördü, ne hallere düşürmüştü bizi! Wiggins'li draftta 5. idi ve sürünüyor hala WNBA'de.

Wiggins transferini sindirme sorunu yaşarken, bir de Hodges çıkıverdi. Hani en azından Wiggins WNBA oyuncusu, draft derecesi olan bir isim, az çok potansiyel görülebilir de, Hodges kimdir, kariyeri nedir, bu kadar tartışılır bir tercih yapılmamalıydı. Becky Hammon gibi bir isimden gelinen nokta buysa gerçekten çok yazık! Üstelik tam bir PG bile değil, tek artısı Avrupa pasaportu olması sanırım.

Ayrıca dördüncü SG olarak Nihan da geldi, skorer guard patlaması yaşıyor takım, nasıl bir rotasyon olacak merak içersindeyim. Oyun kurucusuz, set hücumsuz, elde patlayan toplar, el üstünden şutlar ile bir sezon geçmez, geçmemeli!

Umarım yanılırım da çok başarılı bir sezon geçirir Bayan Takımı.

20 Haziran 2010

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: