04 Ağustos 2011

Chivas Uyarısı



Pep'in Barçası üç senelik periyotta ilk defa üç farklı yenildi ve üst üste iki yenilgi aldı. Dikkate değer olmalı, yaklaşık 15 gündür belirttiğim düşüş emareleriyle birlikte değerlendirildiğinde.

Line up

------------------------------Pinto-------------------------------
---D Santos------Pique-----------Fontas------Abidal----
------------------------------Keita-------------------------------
---------------------Xavi------------Thiago-------------------
-----Cuenca-----------------------------------Carmona------
-----------------------------D Villa------------------------------

45-62. dakikalar arası

------------------------------Pinto-------------------------------
---D Santos------Sergio-----------S Gomez----Abidal---
------------------------------Keita-------------------------------
--------------------Thiago----------Iniesta-------------------
-----Cuenca-----------------------------------Pedro----------
----------------------------Carmona----------------------------

Maç 1-1 oluyor. Yenilen golde ön kesici / süpürücü Keita önde kalıyor ve topla buluşan rakibe merkez savunma oyuncusu müdahale ediyor. Bu hamle merkez savunma çizgisinin arkasında derin bir boşluk yaratıyor. (Süre 01:07) Rakip oyuncu koşuyu tercih etmeyip etrafının boş olmasıyla uzaktan şut ile yokluyor kaleyi. ManUtd maçında olduğu gibi Sergio Busquets'nin ön alanda yaptıklarının ne denli önemli olduğunu bir defa daha kavrıyoruz bu pozisyonda, Keita bu bölge için düşünülmemeli, biraz daha ileri gideyim, Cesc geldiğinde -veya Thiago'ya yer açmak için- Xavi'nin geriye atılması da aynı ağır sonucu doğuracaktır, umarım bu hataya düşmezler.

63-74. dakikalar arası

------------------------------Pinto-------------------------------
---D Santos----Sergio----------Armando----Muniesa--
------------------------------Keita-------------------------------
------------------Espinosa---------Iniesta--------------------
-----Pedro---------------Riverola--------------Deulofeu---
--------------------------------------------------------------------

Maç 1-3 oluyor. İkinci gol hücum esnasında kaptırılan topun sol bek bölgesinden hızla kontratağa dönüşmesi sonucu gerçekleşiyor. Savunma dörtlü bir blok halinde orta saha çizgisinde yakalanıyor.

Üçüncü golde Muniesa'nın rakibe sol bek bölgesinde eşlik ettiği koşu esnasında sakatlığı nüksediyor ve takibini bırakıyor. Ceza sahasına aktarıla pasa yetişebilen Barça oyuncusu yok, müthiş bir çaresizlik var ayaklarda ve yüzlerde, daha önce Barça'da hiç görmediğimiz bir şey bu.

Yenilen üç golün ortak noktası kaleci Pinto, merkez savunmacı Sergio ve ön kesici Keita şeklinde görülüyor. Özellikle Keita'nın bir daha bu bölgede oynamaması şart. Sergio ve Javier varken ona zaten bu görev düşmeyecektir.

Pedro ŞL Final maçının çok gerisinde bir performans sergiliyor, genelde oynadıkça açılan bir oyuncu olmasına karşın bu kadar yetersiz bir oyun ortaya koyması teknik sebeplerle açıklanamaz. Alexis Sanchez transferiyle kendisini zorlayan Afellay sakatlandı ve Pedro'nun zihninde yedek kalacağım korkusu belirdi, başka bir izah göremiyorum şu an.

Bir de oyunculardaki ciddi motivasyon eksikliği çok net gözlemleniyor. Geçtiğimiz sezonun ana konsantrasyon sebebi Jose Mourinho'ydu çünkü ellerinden çalmıştı ŞL kupasını Inter'le. İntikam alındı ve ateş sönmeye yüz tuttu son iki ayda. Oysa karşı yaka, özel birinin liderliğinde bu sezonu bekliyor, yeniden sahneye çıkmak için ve tercüman ikinci yıllarında mutlaka farklı işler çıkarıyor. Barça oyuncularının yeni bir odaklanmaya ihtiyacı var, dört sene üst üste şampiyonluk gibi.

Hiçbir koşulda bırakmadığım iyimserliği taşıyamıyorum demiştim, umarım beni yanıltırlar İspanya Süper Kupa maçlarında, az zaman kaldı ve muhtemelen Messi, Puyol olmayacak.

4 Ağustos 2011

A. Eren Loğoğlu

4 yorum:

barça daima dedi ki...

3 farklı yenilgi ...maçı izlemedm.tahminim şu ki.oyun kontrolü yani top kaybedilmiş..kadrolar da yetersiz elbette.keita o bölgede hiç bir zaman iyi olmadı.sola yakın oynadığında vasatı aştı hep.burada iş merkez savunmada .puyola kadar-masçe oynar piqueyle.valdez alvez pique masçe
xavi busquets inies pedro villa -alexis- messi.tiago cesk! başat yedekler .maça göre de maxwell fontas keita afellay süre alır..bence sakatlıklar olmazsa tek sorun motivasyon.tercüman ispanyadan gidene kadar da o motivasyon eksilmez..ya da pep-vilanova eksiltmez...yürü barça.selamlar!

Adsız dedi ki...

messi neden yok, gelecek diyorlar real madrid maçlarına?

A. Eren Logoglu dedi ki...

Tatili 8 Ağustos'ta bitiyor Messi'nin, Guardiola onu tercih etmeyecektir, özellikle ilk maç. Kanımca Alexis oynayacak Bernabeu'de.

Topla oynama % 75 idi, buna yoramayız.

sukullaci dedi ki...

Alexis niye oynamadı bu maçta acaba?