20 Ağustos 2011

Fotoğraf: Aile



2011-12 sezonu için fotoğraf çekiminde bir arada takım, daha doğrusu Barcelona ailesi.

Gözüme ilişen birkaç detay:

24 oyuncu var, 22 + 2 kaleci şeklinde. 22 ise 19 + 3 olarak kurgulanmış. 3 oyuncu Barça B'den. Montoya, Muniesa, Jonathan.

Fotoğrafın merkezinde Pep ve yardımcıları var. Pep'in hemen alt hizasında kaptan Puyol bulunuyor. Puyol'un yanında diğer kaptanlar oturuyor. Dördüncü kaptan Valdes kaleci olduğundan köşede, diğer köşede de Pinto bulunuyor. Hiyerarşiyi koruyorlar. Pep'in üst hizasında, ilk onbirin diğer üç ismi Abi, Pique ve Sergio gözüküyor.

Yeryüzünün en iyi oyuncusu değilmiş gibi Messi kıyıda köşede. Yine bir düzenleme yapılmış. Alt üçlünün -Andres, Puyol, Xavi- kenarlarına Messi, Alves ve Pedro, Alexis simetrik konumlanmış. Keza altyapıdan takım arkadaşı Thiago, Jonathan da en dıştan simetri yaratıyorlar.

Pep'in bulunduğu sırada transfer edilen 5 oyuncu var, Cesc de bunlardan biri. Montoya bozuyor sadece. Üst hizanın bir tarafında La Masia -Muniesa, Fontas- ve diğer tarafında transferler -Afellay, Keita- var. Valdes ve Pinto'nun sağ / sol seçiminde bunun etkisi görülebilir.

Elbette bir kısmı zorlama dursa da yorumların, temelde atlamadıkları bir düşünceyi açıkça gözler önüne seriyor. Barça bir beden olsa yüreği La Masia'dır, her şey onun pompaladığı kan yoluyla şekillenir, beyin ve onun ürettiği felsefe bile.

Öncelik sırasına göre pozisyon dağılımı:

Kaleci: Valdes, Pinto

Sağ Bek: Alves, Puyol, Montoya

Sol Bek: Abidal, Adriano, Maxwell, Fontas, Muniesa

Merkez Sağ Savunmacı: Pique, Puyol, Javier, Sergio

Merkez Sol Savunmacı: Puyol, Pique, Abidal, Fontas, Muniesa

Ön Kesici / Süpürücü: Sergio, Javier, Keita, Jonathan

Merkez Sağ Orta Saha: Xavi, Fabregas, Iniesta, Thiago, Jonathan

Merkez Sol Orta Saha: Iniesta, Thiago, Keita, Fabregas

İleri Üçlü Sağ Forvet: Pedro, Alexis, Afellay, D Villa

İleri Üçlü Sol Forvet: D Villa, Afellay, Iniesta, Pedro

İleri Üçlü Merkez Forvet: Messi, D Villa, Alexis, Afellay

La Masia'dan 14 oyuncu içeriyor 24 kişilik kadro. Bence sezon ortasında alınabilecek Sergi Gomez, Gerard Deulofeu ve Marc Bartra da var daha.

Diğer fotoğraflar:







70 yaşına gelmiş ve hayatta yapmak istediği her şeyi başarmış bir dede huzuru, birbirine bağlı olsa da koşullar sonucu bayramdan bayrama görüşebilen, toplanan aile bireylerinin kavuşma havası.

Pep ile Puyol arasında jenerasyon dozajı çok kaçmamış bir baba & oğul duruşu, Puyol ile diğerleri arasında dozajdan bağımsız kutsal ruh, birlikte ve beraber sözcüklerini sırt çantasında taşıyan aynı sınıfın öğrencileri, Puyol sınıf başkanı bir şeyler anlatıyor kara tahtanın önünde, Pep uzakta, öğretmen. Cesc sınıfa sonradan katılan çocuğun utangaçlığında şimdilik. Sonu mutluluğa açılan sınıf kapısı, teneffüs zili çaldığında.

Aynı kulüp, aynı takım, aynı şehir, aynı kültür, aynı dil, aynı coğrafya, aynı kimlik, aynı aidiyet için yan yana oynayanlar, birlikte ve beraber, iyi ve güzel, Johan'dan bu yana felsefeyle, kendileri, aileleri ve arkadaşları için oynayanlar.

Uyanmak istenmeyen bir rüya gibi!

20 Ağustos 2011

A. Eren Loğoğlu

3 yorum:

Adsız dedi ki...

muhteşem. eline sağlık. yalnız blogun reklamının yapılması gerektiğini düşünüyorum. barça sevdalıları (başkalarının dediği gibi "çakma katalan"lar) buradan daha çok haberdar olmalı.

Adsız dedi ki...

Süper kupa ilk maçında da Valdes kaptan olarak çıktı Iniesta sahadayken. Iniesta hala 4. kaptan diye biliyorum yeni sezonda da. Wikipedia'da da öyle görünüyor. Satrançtaki kaleler gibi üst köşelere yerleştirmek istemişler bence. Sevgiler..

A. Eren Logoglu dedi ki...

Puyol, Xavi, Valdes, Iniesta kaptanlık sıralaması.

Reklam yapmayı hiç düşünmedim, keşfedenin okuması yazıları daha değerli kılıyor. Paylaşımı sağlayan okuyucular olmalı, ben değil.