30 Ocak 2009

Yine Nadal - Federer, Tenisin Tarih Yeniden Yazılıyor



5 saat 14 dakika süren bir korku filmi gibiydi maç. Nadal, kazanmaya hep yakın olan taraf olsa da -özellikle son sette ilk servisi atmış olarak- Verdasco maçı sonuna kadar bırakmadı.

Maçın teknik analizine gelince, maç sonu ekranlara gelen istatistiklere bakmak yeterliydi. 25 - 76 Unforced Error bilgisi en belirgin olandı. Verdasco'nun müthiş performasını da 95 - 52 Winners bilgisinden okuyabiliyoruz. Yine Ace sayıları ve Serve Speed de Verdasco lehine önemli bir etkide bulundu maçın gidişatına. Maçın kaderini etkileyen ve istatistiklerde gözükmeyen ise son setin son oyununda yapılan 2 Double Fault idi.

Federer ve Nadal son 4 Grand Slam Finali'nin 3'ünde karşılıklı oynamış olacaklar, rekabetin boyutunun nasıl bir noktaya geldiğini görmek açısından, çok etkileyici bir bilgi bu.

2008 French Open Nadal - Federer 6-1 6-3 6-0
2008 Wimbledon Nadal - Federer 6-4 6-4 6-7 6-7 9-7

Tenis tarihinin en özel maçlarından biriydi Wimbledon Finali. Oyun süresi 4 saat 48 dakika, yağmur aralarıyla ekran başında oluş süresi ise 7 saate yakındı. Nadal'ın yorgun olacağı ve dominasyona uğrayacağı düşüncesine katılmıyorum, harika bir Final provası oldu onun için.

French Open dışında çıktığı her Grand Slam maçında Federer favoridir, Nadal bu maçı 3-0 kazansaydı da, şu an dünyanın 1 numarası, son 4 maçı Federer kaybetmiş olsa da, bu düşüncem değişmez. Galatasaray - Fenerbahçe rekabetinde bizim maç öncesi hep favori olmamız gibidir.

Tarihe tanıklık etmek, bu büyük rekabeti izlemek büyük keyif.

30 Ocak 2009

A. Eren Loğoğlu

3 yorum:

ultras/Movement dedi ki...

Federer bir makine gibi oynuyor, insani duyguları alınmış gibi, ara sıra ağlasa da, benim için hala bir robot...
Nadal'dan yana gönlüm final maçında...

A. Eren Logoglu dedi ki...

Nadal'ı hiç sevmem, amcası eski bir FC Barcelona oyuncusu olmasına rağmen Real Madrid'lidir, şampiyonluk maçında ekranda belirmişti Victoria Beckham, Fernando Alonso ve Beckham ailesinin kadim dostları Katie Holmes - Tom Cruise çiftiyle birlikte.

Eren.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we have again this classic, it will be a hard game and I think that Rafa will beat Roger again.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)