20 Haziran 2010

Wimbledon Başlasın!



Wimbledon başlıyor ve ayrı bir heyecanı var bu yılın, Marsel İlhan.

Ana tabloya kalan ilk Türk oyuncu, Federer'in de olduğu kura tarafından katılıyor Wimbledon'a. Kura incelendiğinde Marsel eğer ilerleyebilirse Çeyrek Final'de Roger'in rakibi olabilir, bunları söyleyebilmek bile olağanüstü. Süpriz olmazsa Davydenko gelecektir ve Federer'in önü açık duruyor buraya kadar. Yarı Finaldeyse Djokovic, Roddick, Hewitt'in olduğu taraftan birisiyle eşleşecek.

Nadal'a bakınca, önce Soderling, sonra da Verdasco & Murray galibiyle oynayacak. Bir nebze daha kolay gibi Federer'e göre. Tabi bu isimleri daha çok sıralamadaki yerlerine ve kariyerlerine göre belirledim asıl önemli olanın performanslar olduğunu unutmayıp mutlaka farklı isimlerin de Federer ve Nadal'ın karşısına çıkabileceğini düşünüyorum.

Cilic, Berdych, Gulbis ilk akla gelenler.

Federer, olması gerektiği gibi, Wimbledon'ı kazanacak ve eğer Nadal karşısına gelebilirse 2008'in de intikamını alacaktır.

Come on Fedex, sahne senin beyazlar içinde!

20 Haziran 2010

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

şu turnuvada federer'in turnuva yolunun nadal'dan zor olduğunu iddia etmek hüseyin göçek'in galatasaray yararına çalıştığını söylemekle aynı kapıya çıkar ki, ciddiyse komik şakaysa değildir. hewitt, davydenko kim allah aşkına? hele ki çim kortta. hewitt denen adam 2002'den beri büyük başarı sayılabilecek hangi işe imza atmış? ha federer'in karşısına çıkıp 3 set boyunca 1-2 oyun kazanınca, vaay bakın işte federer ne kadar büyük oyuncu demeye yarıyor zannedersem..

roddick geçen sene finale çıktı tamam da, 1 senedir o ne oynamış acaba? ha keza djokovic adına çim kortun en tercih etmediği kort olduğunu biliyoruz. bunlar dışında baktığımızda tek bir adam dahi set alabilecek rakipler gibi durmuyor zaten. belki biraz berdych.

öte yandan, nadal'ın karşısına daha henüz 2. turda blake çıkabilir, evet o da ne zamandır iyi durumda değil ama 2. turda oynamayı kimsenin istemeyeceği bir rakip. ha keza soderling bugün federer'in nadal'dan sonra dünya üzerinde oynamaktan en çekineceği tenisçi gibi duruyor ve çeyrek finalde oynayabilir nadal'la. murray desek, eğer büyük bir çıkış yapabilecekse belki de son şansı ve kendi seyircisi önünde oynuyacak. isner, verdasco, tsonga gibi isimler güçlü oyunlarıyla her an bir sürprize imza atabilecek tipteler.

umarım nadal şu çok zor yolu rahatlıkla aşıp finalde federer'in karşısına çıkar ve finalde de rutinleşmiş galibiyetlerinden birini elde eder ve böylece yalnızca toprakta değil çimde de gerçek kralın kim olduğunu 1 kez daha ilan etmiş olur. kendisinin karşısında süt dökmüş kediden farksız ve daima ağlamaklı bir halde oynayıp yenilmekten kurtulamayan federer'i gelmiş geçmiş en iyi ilan etmenin de ne kadar absürt kaçtığını son bir kez tüm dünyaya göstermiş olur.