26 Haziran 2011

Hakan Ünsal'ın Kehaneti



Küçük, Hürriyet'te kaptığı köşeden "Dünyanın en önemli 5 forvetinden biri mutlaka sarı kırmızılı formayı giyecek" gibi çok iddialı bir yorumda bulundu. Üzerinde yaşadığı dünyayı ve sırtına geçirdiği parçalıyı bildiğini zannederek, forvetten ne kast ettiğine bakalım biraz;

Hakan Ünsal'ın forvetten anladığı santrfor kavramıdır, Hakan Şükür tipi oyuncudan başkasını bilmez.

Bu bağlamda liste şöyle olabilir;

1 - Torres
2 - Eto'o
3 - Ibrahimovic
4 - Dzeko
5 - Berbatov
6 - Gomez
7 - Drogba
8 - Benzema
9 - Falcao

şeklindedir. Transfermarkt değerleri üzerinden sıraladım. Hakan Ünsal'ın forvet kriterine takılan isimler, Messi, Ronaldo, Rooney, Tevez, Higuain, Agüero, Pato, Hulk, Balotelli, Rossi, Sanchez diyerek ilerliyor, "çift forvet - uzun, hava topuna hakim santrfor & kısa, pır pır, aralara sarkan forvet kombinasyonu" kavramının "tek santrafor, arkasında üçlü yapı veya kenarlarda iki forvet" şekline dönüşmesi sonucu değerleri katlanarak artan, modern futbolun öncü isimleri aslında. Ronaldinho gibi kanada mahkum kalan -aynı sorun Arda için de geçerli, Marc Overmars devri kapandı artık, kenarlar içe kat etmek ve skor üretmek zorunda- yetenekler yok olup gidecektir.

Tevez, Higuain, Agüero gibi merkezde oynayan isimler de listeye eklenebilir. Messi / Ronaldo / Rooney / Rossi gibi 4 - 6 - 0 oynatabilen, sahte 9 numara gibi davranan yapıya ve oyunculara Türkiye daha hazır değil, Gio & Arda deneyimleri bize bunu gösterdi. Gio tekrar La Liga'ya döndü ve gayet iyi oynayıp sonucu da değiştiriyor, ligin yapısı ve rakiplerin size karşı konumlanması çok önemli bu noktada. (Meksika maçlarında da fark yaratıyor)

Klasik 9 numara kolaycılığına kaçmak daha garanti bir yol bizim için, bu sebeple Drogba'nın gelmesini çok istemiştim.

Villas Boas'ın Mourinho çizgisinde ilerleyerek tahmin edildiği üzre Chelsea'ye geçmesinin ardından, takımdan ayrılması muhtemel oyuncular hakkında da spekülasyonlar aldı başını yürüdü.

Malouda'nın gol / asist sayılarına bakılırsa modern futbol algısına kendisini nasıl adapte ettiği görülebilir, müthiş bir oyuncu ancak set hücumu üzerinden oynadığı da doğru.

Essien imkansız.

Alex ve Zhirkov harika transferler olur, ihtiyaç ekseninde. Ve elbette Kalou gibi gol atabilen kenar oyuncusu bulmak zorundayız hala. Colin Kazım yetmez tek başına, Culio'yu da iç olarak düşünürler, başka alternatif kalmadı Selçuk'un yanı için.

Kamp yarın başlıyor, mevcut oyuncular üzerinden bir kurgu yapalım, her sene olduğu gibi transferler yetişmediğinden;

Ufuk
Aykut
Emirhan

Sabri
Serkan Kurtuluş
Ujfalusi
Servet
Gökhan Zan
Hakan Balta
Çağlar
Berk (temenni)

Ceyhun
Mustafa Sarp
Cana
Selçuk
Ayhan
Culio
Yekta
Emre Çolak
Aydın
Berkin (temenni)
Arda
Colin Kazım
Pino
Stancu

Baros
Elmander
Anıl

Ayrılan Oyuncular: Zapata, Lucas, Insua, Barış, Kewell

Ayrılması Muhtemel Oyuncular: Aykut, Serkan, Mustafa Sarp, Cana, Stancu, Pino

İdeal Onbir: Ufuk, Sabri, Ujfalusi, Servet, Berk, Selçuk, Culio, Yekta, Arda, Colin Kazım, Baros

Onsekiz: Emirhan, Hakan Balta, Ceyhun, Cana, Emre Çolak, Berkin, Elmander

Hiç fena değil, yolumuz açık olsun!

26 Haziran 2011

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: