23 Mayıs 2010

Beat L.A.



NBA çok yazamıyorum, takip etmek de zorlaştı, gece yarıları kalkıp maç seyretmek olası değil. Yazın Sheed'in Celtics'e gelmesi eksenli bir yazı karalamıştım;

http://erenlogoglu.blogspot.com/2009/07/rasheed-celticse.html

Wallace, bir yıl aradan sonra tekrar final kapısına gelen Celtics'in başarısının en önemli pay sahibi değil elbette. Rondo'nun gelişimi ve inanılmaz ötesi performansı, Garnett'in sağlıklı hali, Pierce'nin liderliği, Ray'in skorerliği ve genel olarak sert savunmasıyla Celtics, sezon başında kendisini şampiyonluk yolunda ciddiye almayanlarla alay edercesine bir öykü sergiledi kanımca.

Geçtiğimiz yıl Play Off'ta Garnett yoktu, Wallace da. Parçalar şimdi yerli yerinde. Üstelik şampiyon Ariza - Artest gibi bir değişiklik yapmış. Hiç anlam veremiyorum şampiyon olan takımların daha iyi olma çabası uğruna ana parçalarla oynama yanlışlarına. Eto'o gibi.

LeBron'un düştüğü duruma da sevindiğimi belirtmeliyim. Adının duyulmaya başladığı günden itibaren neredeyse Michael Jordan mertebesine uygun görülen James'in normal sezonu lider bitiren takımını şampiyonluğa taşıyamaması değerlendirmeye alınması gereken ciddi argümanlardan biri olarak karşımızda duracak artık!

Cavs'in Play Off Performansı;

2003 – 2004 Play Off Yapamadı
2004 – 2005 Play Off Yapamadı
2005 – 2006 Konferans Yarı Finali Pistons 4 – 3
2006 – 2007 NBA Finali Spurs 4 – 0
2007 – 2008 Konferans Yarı Finali Celtics 4 – 3
2008 – 2009 Konferans Finali Magic 4 – 2
2009 – 2010 Konferans Yarı Finali Celtics 4 – 2

Son sene, Shaq, Jamison gibi hamleler de yapılmıştı oysa. 2 yıl Pistons ile uğraştı, 3 yıldır Celtics ile uğraşıyor. Pistons dönemi sona erdi, Celtics yaşlanıyor. Jordan da Celtics, daha çok ve sürekli Pistons ve en sonunda da Lakers ile uğraşmıştı. James daha Lakers ile buluşma seviyesine gelemedi. LeBron çıktığından beri hakkı yenen ve NBA'in en değerli oyuncusu olan Kobe'yi alt edebileceğine dair de bir inancım yok.

New York yollarına şimdiden düştü bile, bakalım kariyeri nasıl şekillenecek bundan sonra. Jordan mücadeleden yılmayıp sonunda Pistons'ı eleyebilmişti, LeBron ise Celtics'i saf dışı bırakmasına rağmen Magic'e takıldı. LeBron, Jordan olma şansını tam da bu noktada, Magic karşısında kaçırdı. Celtics yeniden dirildi, yüzüğü olan, özgüveni tavan yapmış bir James farklı bir noktaya getirebilirdi Cavs'i.

Yazıyı Beat L.A. ile bitirelim. Celtics ile birlikte her topa atlayacağız final serisinde. Garnett'in gözlerinden fışkırıp, Pierce'nin dilinden dökülen sözler olacağız soyunma odasında. Rajon ile potaya doğru yol alacağız, Yeşiller kazanacak, Mark Wahlberg ve Entourage da.

23 Mayıs 2010

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: