21 Temmuz 2010

Alex Şablonu



Alex her daim, 4 - 2 - 3 - 1, 4 - 4 - 1 - 1 gibi merkezde hücuma dönük oyuncu barındıran bir formasyona zorluyor Fenerbahçe'yi, başka hangi bölgede oynasa zarar çünkü. Bu pozisyondaysa çok verimli. Daha önce 4 - 3 - 1 - 2 de oynamışlardı ama yeniliğe meraklı Aykut Kocaman'ın bunu deneyeceğini sanmam. Burdan yola çıkarak tek santrfor Semih, Guiza, G Ünal'dan biri, arkasında Alex, yanında yani kenarlarda Uğur Boral, Deivid, Stoch, C Kazım, Özer, Dia'dan sadece ikisi, bu hücum dörtlüsünün arkasında M Topuz, Selçuk, Emre, Baroni'den ikisi, geride de -G Gönül, Ö Turacı, Lugano, Bilica, Bekir, A Santos, Caner'den dördü oynayacak. Şöyle olur herhal;

Volkan, G Gönül, A Santos, Lugano, Bilica, Baroni, Emre, Dia, Alex, Stoch, Semih şeklinde olamıyor yabancı sınırından ötürü, 14 milyon Euro para verildi, Guiza oynamak zorunda psikolojisinden de kurtulamamışlarsa başları tamamen dertte bu kontenjan sorunuyla. En kestirme yol Baroni'yi kenara atıp Selçuk ya da Topuz'u ilk 11'e koymak olur, diğer alternatif de Santos & Caner değişikliği. En son Bilica & Ö Turacı, Bekir gibi riskler alırlar. 9 yabancıları var, bu da tercih yapmayı zorlaştırıyor her ne kadar alternatif üretse de.

Ayrıca Özer Hurmacı'ya da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, futbol yaşamı başlayamadan bitmiştir Stoch & Dia transferleriyle, Fenerbahçe tercihinin bedelini ağır bir şekilde ödeyecektir, tek derdi para kazanmak değilse!

21 Temmuz 2010

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ozer'le ilgili yaniliyorsunuz. Ozer'i TSL'de en iyi taniyan teknik adam Aykut Kocaman. Ozer'den alacagi verimi baltalamak istemez haliyle. Ozer gecen sezon, tipki Mehmet Topuz gibi, idareten kanatta oynadi. Kocaman'in Ozer'i kanatta degil ortanin onunde, kisa vadede Alex'in alternatifi, orta ve uzun vadede Alex'in yerine dusundugu asikar. Alex'in sozlesmesinin son yili oldugunu da hatirlatayim. Bu saatten sonra sozlesmesini uzatsa bile 6+2+2 hatrina, yedekten gelip mac cevirebilecek profesyonel bir deger olacagi icin uzatilir.