27 Temmuz 2010

Çocuk Arda, Kral Metin, Parçalı



Şöyle diyordu şair;

Hikâyeyi benden güzel anlattılar, benden güzel anlatacaklar / Hikâyeyi dost düşman işitmeyen kalmadı.

Kalmasa da biz yazalım, yazalım ki bizden sonra gelecek olan kuşaklara mutlaka ve bir şekilde erişsin bu destansı hikaye.

Hikaye Arda üstüne, Arda'nın çocukluğu, gençliği, umutları üstüne. Tek aşkı -Sinem Kobal darılmasın- Galatasaray üstüne hikaye.

23 yaşında daha, yaşamının baharında, en başında, Metin Oktay'ın, Hagi'nin 10 numaralı parçalı forması sırtında, kolunda Bülent Korkmaz'ın, Cüneyt Tanman'ın yıllarca taşıdığı kaptanlık bandı ve Arda, deyim yerinde beşikten mezara bir Galatasaraylı. Puyol'un Barcelonalı, Maldini'nin Milanlı olması gibi, sembol, bayrak adına ne denirse işte. Florya'dan Mecidiyeköye uzanan bir yolculuk Arda'nınki. Altyapıyla başlayan, üstyapıyla devam eden, süregelen bir serüven. Bu coğrafyada çok da görülmeyen, karşılaşılmayan bir macera bu. Yıllar geçecek ve Guardiola, Cruyff gibi futbol zekasını yönetmek hususunda da emeğe dönüştürecek bir isim Arda. Çünkü Hagi'nin golünde kale arkasında yumruğunu havaya kaldıran ve sevinen top toplayıcı çocuk O.

Yatağında uyuyan ve Galatasaray'a dair hayaller kuran, Metin Oktay'ı rüyasında gören. Hayallerini gerçekleştiren, tuttuğu takımın en alt seviyesinden başlayıp en üst seviyesine gelen ve daha da büyüyecek olan Arda.

Karşı yakanın delicesine kıskandığı, elde edemediği, yıllardır sahip olamadığı bir değer. Paha biçilemeyen, böylesine endüstriye batmış bir spor ortamında yazılması kolay olmayan bir hikayenin kahramanı Arda.

Daha yapacağı çok iş var, alacağı çok sorumluluk, ihtiyacı olan çok destek. Yolun başında, Galatasaray'ın önümüzdeki 50 yılının tarihinin yazılacağı Aslantepe'ye takımının en önünde çıkacak ve ardından gelecek çocuklara örnek olacak.

Sahip çıkalım, sahip çıkalım, sahip çıkalım. Başka Arda yok, başka top toplayıcı, altyapı, Florya emeği, Metin Oktay rüyası, 10, parçalı, kaptan yok!

Arda'ya Galatasaray'ın ta kendisi olacağını hissettirelim.

27 Temmuz 2010

A. Eren Loğoğlu

5 yorum:

Ozan dedi ki...

Arda'ya Galatasaray'ın ta kendisi olacağını hissettirelim.

çok güzl yazı kardeşim mesajı aldık önemli olan içimizdeki çapulcuları temizlemek

DodgeRam dedi ki...

Hislerime tercume olmussun.Eline saglik.Sunlari hala goremeyenlere de yaziklar olsun diyorum...

mirmak dedi ki...

Haklısın.

zachpaulsen dedi ki...

çok doğru bir yazı. ben de bazen çok haksız yere eleştiriyorum Arda'yı. yetiştiği çevre, kültür ve sosyal ilişkiler ve edindiği görgü, kendine has karakteri onu bu şekilde davranmaya itiyor. çok medyatik olması, göz önünde olması zaten Galatasaray'ı yemek için çırpınan Fener medyası için malzeme olmasına sebep oluyor. işte buna kızıyorum. ama gençliği, bu kadar genç yaşta elde ettiği büyük para, şan, şöhret ve ilgi belki de normal karşılamak lazım bu yaptıklarını. bu denli büyük güüc hazmedememesi kadar doğal birşey de yok.
Normal olmayan tabi ki taraflı ve her halükarda Galatasaray'ı ve onun yetiştirdiği değerleri yok etmek için uğraşan fener medyasının yaptıkları.
İşte Arda'ya bunlara fırsat verdiği için kızıyorum ama daha çok bu büyük değeri hakettiği gibi yönetemeyen ondaki inanılmaz cevher ve potansiyelden daha büyük bir yıldız çıkması için çaba sarfetmeyen Galatasaray idarecilerine, menejerlerine, yöneticilerini kızıyorum. Medyanın Galatasaray'a karşı bu denli kindar tutumuna ve yıpratıcı yayınlarına karşı, Arda'yı gerçekten korumak ve doğru şekilde ona rehberlik etmek bir yana yeri geldiğinde onu Aslanların önüne attılar. Galatasaray taraftarı ile karşı karşıya getirdiler. İşte biz bile ona herşeye rağmen en çok sahip çıkması ve desteklemesi gereken tarafatarlar bile onu kıyasıya eleştiriyoruz.
Arda genç olduğu için, genç yaşta paraya, itibara, güce kavuştuğu için yönetilmesi gerek. Dünyada onun akranları genç süperstarlara baktığınızda onların Arda'dan daha fazla ve kat be kat daha büyük ünleri olduğunu görüyorsunuz ama hiçbiri futbol anlamında kişisel gelişimlerini yarıda bırakmıyor. Çünkü bunu yönetecek arkalarında büyük bir ekip ve akıl var. özellikle külüpleri ve menejerlari her şekilde büyük yıldızlarına sahip çıkıyor ve rehberlik ediyor.

Aziz yıldırım çıkıp utanmadan Arda'ya 15 veriyorum dediğinde Adnan Polat'ın cevap olarak Senin Arda'yı alacak paran yok veya ver stadın tapusunu öyle vereyim gibi oturaklı cevap vermeliydi. Fenerbahçe hasetinden çatlıyor Arda, emre, tugay, bülent, okan, gibi bir tane bile yıldız çıkaramadığı için. Ama biz böyle bir cevher yakalamışsız onu koruyup kollamak yerine kıyasıya eleştiryoruz. Yapılası gereken Arda'nın özellikle fiziksel olarak eksikliklerini giderici idmanlar yapmasını sağlamak, onuı medyanın yıpratıcı ve gaza getirici yyaınlarından korumak, özel hayatında daha dikkatli ve özenli olması yönünde gerekli yönelndirmeleri yapmak, parasını harcarken bile yönlendirmek, aşırıya gösterişe kaçmayan göze batmayan yatırımlar yapmasını sağlamak. arda'nın şu an yapması gereken fiziksel olarak daha nasıl kuvvetlenirim belimi, kalçamı nasıl inceltirim, nasıl daha fazla kas yapar kuvvetimi ve hızmı artırırım, nasıl daha sert şut çekerim demesidir. diğer konuları da başkalarının halettmesi gerek. Onun tüm odağından futbol olmalı. Bunu 1 sezon bile yapsa hemen arsenal, barca, real gibi takımlar peşine düşer.

Adsız dedi ki...

Yani söylenecek bişey kalmamış aslında DEDİK YA O BİZDEN BİRİ O KAPTAN ARDA YADA BİZİM ARDA...