17 Mart 2011

Derbi Öncesi



Tek maç stratejisi üzerinde durup rakibe göre sahaya yerleşmek, onbiri belirlemek ve görev tanımları yapmak daha sağlıklı olacaktır.

---------------Emirhan--------------
Lucas---Servet------G Zan---Insua
----------------Cana-----------------
-----------------------Culio----------
-----Yekta------Pino------Kewell---
----------------C Kazım-------------

Yedekler: Aykut, A Kesim, Ayhan, Arda, Aydın, Stancu, Baros (Sol bek sakatlanırsa üçlüye dönelim, gene de H Balta ve Çağlar oynamasın. Ayrıca M Sarp ve Barış da 18'de olmasınlar)

şeklinde bir kadro sürülebilir sahaya. Hagi, 5 - 1 kazandığı kupa ve 0 - 0 biten lig maçlarını referans alırsa çözümü bulacaktır kanımca.

Necati & Ribery hamlesini, Pino'yu merkezde kullanarak yeniden uygulayabilir Gica. Baros'un formsuzluğunda ve Stancu'nun verimsizliğinde, eski takımına karşı bir şeyler kanıtlama uğraşına girmesi muhtemel Colin Kazım'ı en uçta kullanmak da iyi bir hücum seçeneği gibi duruyor. Benzer stratejiyi Fenerbahçe Kadıköy'de bize karşı uygulamış ve çok başarılı olmuştu, savunmada kalıp Colin Kazım'ın fiziksel üstünlüğünü santrfor bölgesinde kullanan yapıyla.

Bir başka tercih de takımın oyun merkezini sola kaydırmak olmalıdır. Topuz, Niang, G Gönül ve onlara eşlik eden Alex ile hücumları daha çok buradan gerçekleşiyor Fener'in. Insua, Culio, Kewell karşı cephe olarak önemli, keza Kewell'ın futbol aklını kullanarak Pino ve Colin Kazım'a hazırlayacağı hücumlar ana stratejimiz olabilir.

Yekta'nın arkasında yer alan büyük boşluk göze çarpıyor. Burda da devreye Lucas'ın çift görevlendirmesiyle, takım öne çıktığında o boşluğa yerleşmesi girecek. Cana Alex'e nefes aldırmazken, Lucas savunmanın önünün sağını ve Culio da solunu kontrol edebilecek.

Servet & G Zan, Cana ve Lucas dörtlüsünün oynaması Alex'in duran toplarına karşı alınabilecek en iyi önlem olabilir. Kale de diğerlerine hiçbir şartta güvenilemediğinden Emirhan'a emanet edilebilir. Tecrübesiz, maçın atmosferini kaldıramaz deniliyorsa -kaybedersek ne olacaksa- Aykut da alabilir görevi, Feldkamp döneminin hatrına, Zapata ve Ufuk'tan iyidir.

Yekta'nın da oynaması gerektiğine inanıyorum, pas akışkanlığı yaratmak ve arkaya oyuncu sarkıtmak için ona ihtiyacımız olacak. Mücadele yönünden de her şeyini vereceğini biliyoruz.

17 Mart 2011

A. Eren Loğoğlu

2 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel bir diziliş. akla takılan bir soru, kewell ile insua'nın düzenli ilk 11 oynamamalarının dezavantaj yaratıp yaratmayacağı. kalede emirhan da ilginç ve cesur bir öneri bir yanıyla. insan bir yandan, "deneyimsizse deneyimsiz, bundan iyi deneyimi ne zaman kazanacak" diyor, bir yandan da sözgelimi boliç'in lalettayin şutunu yumurtladıktan sonra kariyeri tepetaklak giden mehmet bölükbaşı gibi örnekler geliyor akla. hagi'nin stancu ile baros'tan birini yedek bırakması büyük bir ihtimal ama ikisini birden yedek bırakacağını pek sanmıyorum. baros'la yıldızı pek barışmadı. stancu'yu ilk 11 görmemiz kuvvetle muhtemel. bunun dışında, verdiğiniz dizilişle galatasaray topa hakim olur, oyunu yönlendiren taraf olur, fenerbahçe için orta saha yumuşak karna dönüşür.

Erdem Karakuş dedi ki...

Sevgili Eren, Hagi'ye rağmen bütün iyimserliğini yansıtıyorsun yine :)

Ahmet Kesim, Insua, Emirhan vs. Artık Insua bile anladı hocadan birşey gelmeyeceğini, İstanbul'da gece ortamlarına akmaya başladı :)