14 Mart 2011

Geriye Kalan



FC Barcelona 75
Real Madrid 70

puan ile rekabeti sürdürüyorlar ve 10 hafta kaldı. Kalan maçlara ve takımların sıralamalarına göz atalım;

29. hafta Barça - Getafe (11) | Atletico (8) - Real
30. hafta Villarreal (4) - Barça | Real - Gijon (17)
31. hafta Barça - Almeria (18) | Bilbao (6) - Real
32. hafta Real (2) - Barça (1)
33. hafta Barça - Osasuna (13) | Valencia (3) - Real
34. hafta Sociedad (10) - Barça | Real - Zaragoza (16)
35. hafta Barça - Espanyol (5) | Sevilla (7) - Real
36. hafta Levante (12) - Barça | Real - Getafe (11)
37. hafta Barça - Deportivo (14) | Villarreal (4) - Real
38. hafta Malaga (20) - Barça | Real - Almeria (18)

Barça'nın ilk 10 içersindeki takımlarla 4 maçı var, Real'inse 6 maçı bulunuyor. Hedefi olan takım nezdinde bakılacak olursa Barça'nın 5 maçı orta sıra takımlarıyla (10-11-12-13-14) ve Real'in bu konumda olan tek maçı var.

Ligde kalma telaşı yaşayan takımlarla Barça'nın 2, Real'in 3 maçı var, bu durum haftalar ilerledikçe küçük oranda değişebilir, bu yüzden büyük değişiklik yaratacak bir veri değil kanımca.

Deplasmanlara bakıldığında Barça'nın ilk 10'daki takımlardan üçüne (Sociedad 10. sırada o da dahil) deplasmana gideceği görülüyor, Madrid'inse 5 acayip deplasmanı var. Bir de El Clasico.

Tüm bu olumlu görünümün yanında 5 puanlık fark ve 5 - 0 biten maçın getirdiği ikili averaj da kenarda duruyor Barça için. Barça El Clasico'yu beş farkın altında kaybederse, 1 beraberlik alsa bile liderlikten düşmüyor. Bu varsayımlar elbette Real Madrid'in bu kadar zor maçları olmasına karşın hiç puan kaybetmemesi üzerine kurulu. Jose'nin söylediği gibi şu andan sonra herhangi bir puan kaybı ligin bitmesi anlamı taşıyabilir çünkü Barça'nın El Clasico dışında 4 puandan fazla kaybetme olasılığı yok gibi görünüyor.

Guardiola'ysa El Clasico'ya kadar olan kısmı mini lig olarak değerlendirip 9 puan ile Madrid'e gitmek istiyor. Madrid eğer 3 maçından -ikisi deplasman- aynı puanı çıkaramazsa fark yeniden açılacak ve biliyoruz ki Bilbao Real'e her daim çelme takmıştır, Espanyol'un Barça'ya yaptığı gibi. Eğer Real puan kaybeder ve El Clasico'dan da galibiyet çıkaramazsa lig biter, muhtemelen puan kaybı yapmasa da El Clasico'yu kazanamazsa ligi kaybedecekler.

Barça, Villarreal ve Madrid'e yenilip 2. sıraya düşse dahi, kalan maçlarda Real'in kusursuz bir performans sunması gerekecek.

Real'in Barça'ya 5 puan kadar yaklaşabilmesini federasyon ve hakemlere borçlu olduğunu söylemek yanlış değil. Çok şeye gebe bir rekabet var karşımızda, hele de Rijkaard'ın 4. yılında 3. kez üst üste şampiyon olmayı nasıl elinden kaçırdığını hatırlayanlar için.

Barça 3 yıl üst üste şampiyon olmak adına, güzel oyun uğruna sürdürecek mücadelesini.

***



Sağlık raporu felaket.

Cumartesi için Dani Alves, Adriano ve Messi şüpheli, Maxwell ve Pedro muhtemelen yok.

Milli maç arası da geliyor. Sakatlıklar umarım kısa zaman içinde düzelecektir.

***



Bu yazın transfer listesi şekilleniyor.

Katalan gastelerinde anketler yapılıyor, Cesc ve Bale baş başa gidiyor. Her ikisi de isteniyor kulüp tarafından. Fabregas biliniyor zaten, 2015'e kadar sözleşmesi devam ediyor ve Arsene Wenger bu yaz bir görüşme olacağından bahsetti ayrılma / kalma hususunda. Geçen yaz yapılan konuşmalarda sürekli önümüzdeki yaz vurgusu da yapılmıştı FC Barcelona kulübüne.

Gareth Bale da Barça'nın kendisiyle ilgilendiğini doğrulayan açıklamalar yapıyor sürekli. Dani Alves işlerliğinin ters kanatta da olması, takıma durdurulamaz bir hücum opsiyonu sağlar, Barça da bunun farkında, sağ tıkandığında soldan da ceza sahasına Alves gibi girebilen biri, oyun genişliğinin varabileceği en üst noktadır herhalde.

Bu iki isim dışında Villarreal'den Messi gibi harika sahte 9 numara oynayan ve gollerini sıralayan Rossi düşünülüyor, Cesc olmazsa da Cazorla. Ligin en çok pas yapan oyuncularından Borja Valero ve Cani de listede. Villarreal'in Barça'ye benzer oyun yapısı, onları havuz haline getirdi açıkçası.

14 Mart 2011

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: