01 Temmuz 2009

1 Temmuz Transfer Bayramı



Resmi olmayan ile başlayalım önce. Sevgili Eray Sözen'in zihnime düşürdüğü, Neill transferi oluyor galiba mesajından sonra, haberler düşmeye başladı net ortamına;

http://www.theworldgame.com.au/aussies-abroad/gala-poised-to-swoop-for-neill-200651

Öyle bir referansı var ki Neill'in, inanma olasılığını daha da artırıyor;

http://www.smh.com.au/news/aussie-update/neill-good-enough-for-barca-neeskens/2006/06/21/1150845244340.html

Bu transfer gerçekleşecek gibi, bonservis bedeli yok ve Neeskens'in 2006 yılındaki söylemlerine bakılırsa da çok olumlu bir hamle olur bu. Uzun yıllar kaptanlık yapmış bir oyuncunun kötü performans gösterme, dış faktörlerden etkilenme şansı da zayıf kanımca.

Gelelim resmileşenlere;

Futbolda Leo Franco, Basketbol Erkeklerde Radoslav Rancik, Basketbol Bayanlarda Zafer Kalaycıoğlu ve Yelena Leuchanka transferleri gerçekleşti.

Leo Franco'ya değinmiştim önceki yazılarımda. Diğerlerine de göz atalım.

Rancik, Benetton'dan transfer edildi, PF ve C oynayabilir, bir anlamda geçen yıl elde tutulamayan Zizic gibi kullanılması muhtemel. Hüseyin kalırsa daha faydalı olur Rancik zira C bölgesi için kısa kalabilir, 2.06 ile.

Daha önce Can Akın ve Evren Büker transferleri yapılmıştı, PG ve SG pozisyonlarında görev alan iki oyuncu dış rotasyon ve gelecek açısından akıllıca hamleler. Cüneyt de ayrılmasaydı tecrübesiyle, katkı sağlayabilirdi. PG pozisyonuna mutlaka yabancı transferi yapılacaktır.

Sanırım bütün yabancılar ayrılıp yerlerine daha uygun bedellerle isimler alınacak. Hosley, Toliver, Milojevic, Gurovic, Atkins, Graves'ten Milojevic ve Graves kalmalıydı aslında. Rancik transferi Milojevic'in de düşünülmediğini gösteriyor.

Geriye kalan isimler, Tufan, Murat, Polat, Cemal. Yabancı oyuncu transferlerinden sonra daha sağlıklı yorumlar yapılabilir takımın geleceği hakkında. Efes'in Rakocevic'i getirdiği bir ortamda, şampiyonluktan bahsetmek olası gözükmüyor.

Bayan Basketbolda ise, tahmin edilen ve öfke duyulan transferler var. Zafer Kalaycıoğlu, yuvaya geri döndü. Fenerbahçe'nin Galatasaray modeli olmadan başarılı olamayacağının örneklerinden biriydi. Fenerbahçe kültürsüzlüğüyle yoğrulduğu yılları üzerinden atmasını beklemek hayal olur, kazanmak uğruna yine her şeyi yapacak, sahaya girecek, hakemlere anlamsız ve haksız tepkilerde bulunacak, taraftara oynayacak.

Kalaycıoğlu iyi transferler yapacaktır, Sophia kaldı, Augustus'un durumu belli değil, Yelena C pozisyonu için iyi transfer, Sutton Brown ve Nevriye'nin pota altı üstünlüğüne karşı bu pozisyonda uzamak, ribauntlarda etkili olmak ve blok tehdidi oluşturmak önemliydi. Keşke WNBA'den C alınsaydı ama düşünülmüyor sanırım Yelena transfer edildiğine göre. Kress de gitmeyecek deniyor, bakalım, beklemek de fayda var. Bayan takımına yatırım yapmaya devam edecek Yönetim, Teknik Adam transferinden anlaşılan bu.

Şaziye'den sonra bir de Zafer Kalaycıoğlu'nu bünye kaldırmayacak, bu belli. Yazık, heyecansızlık var artık.

1 Temmuz 2009

A. Eren Loğoğlu

2 yorum:

mes dedi ki...

Selam ,

Şaziye'den nefret eden bir Galatasaraylıyım. Kendisini fener serisinde bol bol yuhalamama rağmen bize birkaç kişi haricinde hiç kimse eşlik etmedi , nevriye'ye küfür edeceklerine bize eşlik etselerdi tepkinin kralı olurdu ve belki yönetime bir mesaj göndermiş olurduk. Ama ne mesaj verebildik ne de sesimizi duyurabildik hatta en kötüsü nefret edilesi bir adam sevgili Dedehayır yüzünden geri getirildi ama biz gerekli tepkiyi pankartlarla göstereceğiz. Bu arada uA değilim.

Transferler konusunda Yelena gayet iyi bir transfer olmuş eğer Kress kalıyorsa Braxton takımda kalamaz herhalde , hayırlı olsun.

Keita transferi harika olmuş , ayrıca senin geçen gün Serdar Eylik hakkındaki görüşlerinin çok yerinde olduğunu dün gördük sanırım. Emre , Cem ve Serdar gerçekten yolları açık.

mischa dedi ki...

Mete selam,
bu kişi Şaziye de olsa GS oyuncusunu yuhalamak diye birşey asla olmamalı. Sorun onu ve onun gibileri bu takıma getirenlere sesimizi duyurmak.