01 Temmuz 2009

Leo Franco Galatasaray'da



Bilinen bir gerçekti, bugün resmileşti. Bu zamana kadar açıklanması konusunda neden beklenildi deniliyor ama Bosman kuralıyla 6 ay önceden yapılan ön sözleşmenin geçerliliği yok, 1 Temmuz'da oyuncunun sözleşmesi sona erdiğinde imzaladığı sözleşme önemli.

En son Atletico Madrid'in 4 - 3 kazandığı Barcelona maçında izlemiştim. 3 gol yemesine karşın, gollerde hatası yoktu ve Barça'nın yakaladığı pek çok pozisyonu savuşturmasını bilmişti.

Leo Franco'ya dair eski anılar da var, 3 aşırtma golü yediği Mallorca - Galatasaray maçı en can alıcı örnek zihinlerde kalan. Üzerinden çok zaman geçti ve mutlaka kendisini geliştirmiştir diye düşünüyorum, özellikle kalecilerin yaptıkları hatalardan en çok ders alıp, yaşları arttıkça daha başarılı olunan pozisyonda oynadıklarını düşününce.

La Liga'da Mallorca ve Atletico Madrid formaları giydi. İspanya Ligi'nde en uzun süre forma giyen yabancı kalecilerden biriydi. Rüştü'nün bunu başaramadığını unutmamak gerek. İspanya Ligi, çok gol pozisyonu olan ve kalenizde çok gol görebileceğiniz bir lig. Beğendiğim bir kaleci olan Coupet'ye formayı bırakmadı, bu da önemli bir referans.

Bonservis ödenmemesi de transferi başarılı kılan bir diğer unsur.

De Sanctis'ten kötü olmaz, mucize de beklememek gerekir, daha dengeli bir kaleci Sanctis'e göre, havadan gelen toplarda çok iyidir. De Sanctis çizgi ve refleks kalecisi olduğu için Avrupa maçlarında -Berlin, Benfica- iyi performans gösterirken, önündeki savunmanın da zaaflarıyla Türkiye Ligi'nde başarılı olamadı. Degaj sorunu, şutlara erken atlaması gibi sıkıntılarıyla da konsantrasyon eksikliği olduğunu gösterdi. Leo daha dengeli derken, bu sorunları azaltacaktır düşüncesini taşıyorum. Türkiye Ligi'nde iyi bir savunma kurgusuyla -orta saha çok önemli- daha az gol yer, geçtiğimiz sezona göre.

1 Temmuz 2009

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

mischa dedi ki...

selamlar abi,
birçok kişiye göre daha iyimser bir tablo ortaya koymuşssun ama bence geçen sezon referans olmamalı. geçen sezon çok gol yedik. bu sezon en az gol yiyen takım olmalıyız. Çünkü Türkiye Ligi'nde en kaliteli savunma hattı bizde şuan. Ve dediğiniz gibi sağlam bir orta saha ile, bu sezon az gol yiyen takım olmalıyız.
İyi günler...