10 Temmuz 2009

10 Numara Kaptan, Arda Turan



Arda Turan, hem 10 numara hem de Galatasaray'ın 1. Kaptanı.

23 Aralık 2008'de dile getirmiştim Arda'nın kaptan olması hususunu;

http://erenlogoglu.blogspot.com/2008/12/arda-turan-ve-kaptan-olmak.html

Hasan Şaş'ın takımdan ayrılmasından sonra Arda'nın 1. kaptan olması son derece doğru bir tercih. Bir kere Arda Galatasaray'ın altyapısından yetişme, lider özellikleri olan, altyapıdan gelen her oyuncunun örnek aldığı bir isim, bunun yanında sürekli ilk 11'de yer alacağı için 2. kaptan gibi sorunlar da olmayacaktır. Galatasaray Yönetimi bu hamleyle altyapıdaki ve altyapısına koşacak olan çocuklara şunu diyor; Sizler de Arda olabilirsiniz, Metin Oktay'ın 10 numaralı formasını giyebilirsiniz, kaptanlığa yükselebilirsiniz. Bu çok önemli bir mesaj ve olumlu etkiler bıraktığını göreceğiz uzun vadede, Emre Çolak, Serdar, Cem gibi gençlerin çalışma azminde.

Arda yaşıtlarına göre karakteri daha oturmuş bir oyuncu, mutlaka eksiklikleri var. Zeki, konuşmasını ve nerede nasıl davranması gerektiğini bilen, Galatasaray değerlerini özümsemiş, sözü dinlenen ve en önemlisi, farklı takımları tutan insanların bile ısınabildiği, sevebildiği bir isim. Hakemlerle diyalogu da iyi olacaktır bu anlamda.

2. kaptan Ayhan, 3. kaptan da Emre Aşık ve Servet olacak. Takımda kalma süreleri gözetilmiş, tutarlı.

Mehmet Topal birkaç gün önce Adnan Polat'ın Avrupa Kupası almadan ayrılamazsınız dediğini belirtmişti. Arda hamlesi de bu eksende akıllıca.

Sırtında Metin Oktay'ın, Hagi'nin 10 numaralı forması, kolunda Bülent Korkmaz'ın taktığı kaptanlık bandı, sıkıysa bırak bu sorumluluğu der gibi.

Arda büyük bir yükün altına giriyor, üstesinden gelecektir, takım arkadaşlarının da yardımıyla. Takımın toplantı yaptığı ve bu karara çok sevindiği belirtiliyor, tek soru işareti Ayhan'da olabilir ama onun da sürekli ilk 11'de yer almaması sorun yaratırdı.

Bayrak Adam olma yolunda ilk adım. Arda sık sık Metin Oktay'ın "Bizi sevenlere ihanet etmeyelim Baba" sözünü kullanır konuşmalarında, şöyle bitirelim yine Taçsız Kral'dan;

"Bence, Galatasaraylılık din gibi, mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Galatasaray işte bunun icin tercih edilir ve bunun icin her zaman Galatasaraylılığımla gurur duyarım”

Çok yakışacak 10 numara Arda'ya, kolunda kaptanlık bandı, Ali Sami Yen'e en önde çıkacak taşıdığı Galatasaray Ruhu'yla.

10 Temmuz 2009

A. Eren Loğoğlu

3 yorum:

csyasoo dedi ki...

yakışır Aslan'a

http://www.galatasaray.org/images/galeri/86/771/B_436baeca17560c9b216bb35551d550b6.jpg

siriusjames dedi ki...

Keşke Uğur olsaydı kaptan diye düşünüyorum ben. Altyapıda, genç ve ümit milli takımlarda kaptanlık yapan bir oyuncuydu ve kaptanlığın gerektirdiği bütün vasıflara sahip. Çok üzüldüm şahsen.

Volvox dedi ki...

Son maçta kaptanlığı ne kadar hakkettiğini gösterdi.