06 Şubat 2011

Yeni Başlangıcın Devamı



Hagi, tercihlerindeki ısrarı sürdürdü oyuncu ve yerleşim anlamında. 4 - 1 - 4 - 1 formasyonuyla yayıldı takım sahaya.

----------------Zapata------------
Serkan---Cana---Servet---Balta
----------------Lucas-------------
Kazım---Sabri---Culio---Stancu
------------------------------
----------------Kewell------------

Gaziantepspor maçından tek fark, sağ bek Sabri'nin sağ içe geçmesi, Yekta'nın bu görev için yetersiz görülmesi ve Sabri'nin yerinin Serkan'la doldurulmasıydı.

Cana & Lucas ön - arka tercihini değiştirmedi Hagi. Tek amacı Lucas'ın pas özelliğini kullanmaktı, Lucas zeki de bir oyuncu, oyunu açma ve hücuma hızlı taşıma konusunda doğru tercihlerde bulunuyor. Bu tercihin temel iki sorunu var, ilki Cana'nın merkez savunmacı olarak yetersizliği ve diğeri, onun baskı yapan, top kazanan dinamikliğinin Lucas'da olmamasıydı, Hagi bunlardan feragat ediyor şimdilik, Ayhan geldiğinde yine değişikliğe gidebilir, Cana'yı kenara çekmek gibi.

Takımın en etkisiz ismi sanırım Serkan'dı, Hagi burda da ikileme düşüyor. Sabri'yi Culio tarzında merkezde kullanmak bir çözüm ancak Sabri'nin eski yerinde eksiklik doğuyor bu sefer.

Kupa maçından sonra Zapata'nın olumsuz ve olumlu yanlarına değinmiştim. Frikik golünü kapattırdığı köşeden yemesi de hanesine yazıldı, benden geçer not alamayacak gibi duruyor.

Yenilen ilk gole gene H Balta'nın bölgesinden geldi. Çağlar beklenecek.

Kewell & Baros geri döndü. Hagi'nin Kewell'ı en uçta oynatma tercihini de sorgulamak gerekiyor. Stancu merkezde daha verimli olabilir.

Maçın adamı Colin Kazım'dı, 2 asist ile oynadı, top tutması, saklaması, driblingleri ile geceye damga vurdu ve transferini isteyen Hagi'yi utandırmadı, umarım performansı devam eder.

Cana & Lucas ön - arka tercihi deneysel kalmaktan öteye geçemeyecek. Cana'nın pozisyon / kademe hataları, ofsayt ve çizgi savunmayı bozan konumlanmaları, Sabri ve H Balta gibi sürekli bölgelerini kaybeden iki bek oyuncusuyla birleşince, Cana'ya dair adaptasyon sorunları daha da büyük tehlikeler doğurdu kalemizde.

İlk gol H Balta'nın tarafından geldi, üçüncü golde de Sabri nerdeyse bir dakika içersinde geri dönmedi yerine. İkinci golse, iyi paylaşılmayan ceza sahası organizasyonsuzluğuna kesilen duran top cezasıydı.

Zapata'nın üçüncü gole müdahale edemeyişi ve son dakikada verilmeyen penaltıdaki kontrolsüz girişi, olumsuz yönleriydi. Maç kurtaran bir kaleci olmayacak, yenmeyecek golü yemesin -Ufuk ve Bursa- yeter anlayışıyla nereye kadar gider, muamma! Oyunu eliyle ve çabuk başlatması da olumlu yönüydü.

Lucas'ın önde oynatılma amacı, kenarlara uzun ve ters toplar atması ve bunun sonucunda oyunun çok daha hızlı bir şekilde tehlikeli bölgeye taşınmasıydı.

Deneysel tercihlerden bir başkası da Kewell ve Stancu arasındaydı. Muhtemelen daha önce hiç izlemediğimiz Stancu hedef santrfor değil, yardımcı forvet. Baros'un da kısa zaman içersinde döneceği hesaba katılarak merkezde oynayacak bir isim transfer edilmedi. Başka bir izahı olamaz çünkü bu tercihin. Keza Baros da sonradan oyuna girdi ve amaca uygun bir görev dağılımı oldu Stancu & Baros arasında. Stancu'nun golü ve C Kazım'a attığı ara pası, aslında tam da bu bölgede oynaması gerekliliğini ortaya koyuyor.

Hagi'nin Cana & Lucas ön - arka tercihi ne kadar yanlışsa, Stancu & Baros ön - arka tercihi de bir o kadar doğruydu, Kewell'ın top kayıplarıyla takımı önde tutamayışını göze alma pahasına hem de.


Benzer yorumlar bu maça da yansıtılabilir, tekrara girmiyorum.

Stancu o kadar bonservis bedeli eder miydi bilemem ama yararlı olacağı kesin, ceza sahasına girip çıkması, uzaktan kaleyi yoklaması, topu rakip yarı sahaya taşıması, çok olumlu özellikler.

Gecenin üzücü yanlarından biri Yekta'nın daha gelir gelmez yedeğe düşmesi ve sanırım bundan sonra da Kazım dışında kimseden forma alma şansının kalmamasıydı, bölge açısından. Hagi, Yekta'dan bir şeyler yaratmak yerine geçiş sürecini Sabri'yle idare etmeyi düşünüyor.

TT Arena'da en azından bu sezon kaybetmezsek ve kupada da yola devam edersek, önümüzdeki sezon için bir motivasyon kaynağı yaratacağız, uzak görünmüyor!

6 Şubat 2011

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

nusret dedi ki...

"Hagi'nin Kewell'ı en uçta oynatma tercihini de sorgulamak gerekiyor. Stancu merkezde daha verimli olabilir."

Baros,ilk 11'de oynadığı zaman Stancu'nun ileri üçlünün solundaki performansı daha da artacak gibi.Son zamanlarda seyrettiğim en değişik futbolculardan biri."Golcü" olup ve kanatta lokomotif gibi çalışan nadir futbolculardan biri.