15 Ağustos 2010

Premier League & İngiltere Milli Takımı Uçurumu



Dünya Kupası'nın en büyük hayal kırıklığıydı İngiltere ve Capello. Premier Ligde ilk hafta geride kalıyor ve Capello'nun Güney Afrika'ya götürdüğü / oynattığı kadronun ne derece doğru olduğu tartışılmaya devam edecek.

ENGLAND'S OFFICIAL 23-MAN ENGLAND SQUAD:

Goalkeepers - Rob Green, David James, Joe Hart.

Defenders - Rio Ferdinand, Ashley Cole, Glen Johnson, John Terry, Jamie Carragher, Stephen Warnock, Matthew Upson, Ledley King.

Midfielders - Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Steven Gerrard, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Shaun Wright-Phillips.

Strikers - Wayne Rooney, Emile Heskey, Jermain Defoe, Peter Crouch.

Left out - Bent, Walcott, Baines, Adam Johnson, Tom Huddlestone, Scott Parker, Michael Dawson.

Kişisel Premier Lig oyuncu havuzum;

Joe Hart
Paul Robinson
Ben Foster

Micah Richards
Joleon Lescott
Ashley Cole
John Terry
Rio Ferdinand
Chris Smalling
Glen Johnson
Jamie Carragher
Michael Dawson
Ledley King
Leighton Baines
Phil Jagielka
Michael Turner
Titus Bramble
Gary Cahill
Ryan Shawcross
Phil Jones
Roger Johnson
Liam Ridgewell

Adam Johnson
Gareth Barry
Frank Lampard
Michael Carrick
Steven Gerrard
Joe Cole
Theo Walcott
David Bentley
Aaron Lennon
Jermaine Jenas
Jamie O'Hara
Jack Rodwell
Stewart Downing
Ashley Young
James Milner
Scott Parker
David Dunn

Wayne Rooney
Jermaine Defoe
Carlton Cole
Darren Bent
Bobby Zamora
Jerome

Kaleciyle başlayalım. İngiltere'nin en ciddi sorunlarından biri gözüken bölgede, Afrika'ya götürülüp oynatılmayan Joe Hart'ın kalıcı bir çözüm olabileceği iyice ayyuka çıkmaya başladı. Capello'nun ona şans vermemesi büyük bir hataydı. Premier Ligin bitiminde şöyle yazmıştım, Galatasaray'ın kaleci arayışlarına referans olması amacıyla;

Capello'nun Dünya Kupası kadrosuna girmeyi başaran Joe Hart, sezonun en değerli kalecilerinden biri, Birmingham City'nin başarısında en önemli rol onun. Genç ve gelecek vaad ediyor olması da bir başka avantajı ancak bu aynı zamanda bir dezavantaj, ada dışına çıkması şimdilik zor gözüküyor zaten M City'nin kiralık gönderdiği bir oyuncuydu.
Savunmada Ferdinand'ın sakatlığından dolayı sıkıntılar yaşandı, Upson tercihi de çok tartışmalıydı. Çok farklı alternatifler gidebilirdi Afrika'ya. Genç ya da tecrübeli pek çok isim düşünülebilirdi. Richards, Smalling, Cahill, Shawcross ve Jones'u bir sonraki Dünya Kupası kadrosunda muhtemelen kadroda göreceğiz.

Orta sahada alınabilecek isimler kadrodaydı, belki Downing ve Young düşünülebilirdi, SWP'nin yerine. Burada daha çok yerleşim ve görev paylaşımı üzerinden bir değerlendirme de yapmak gerekir. Gerrard ve Lampard gibi iki olağanüstü oyuncunun neden en yüksek verimle kullanılamadığı derinlemesine incelenmelidir. James Milner, Lampard gibi oynamaya devam ediyor Villa'da.

Ve santrfor bölgesi, Rooney'in muazzam sezon performansına güvenip arkasını çok da iyi kurgulayamamak çok pahalıya patladı İngiltere'ye. Heskey'in Afrika'da ne aradığı günlerce konuşuldu. Bent'in alınmaması, Carlton Cole ya da yükselen isim Zamora'nın akla bile gelmemesi düşündürücüydü. Geçtiğimiz sezon harika bir performans gösteren Jerome bile olabilirdi kadroda.

İngiltere Milli Takımı'nda bağımsız, sol bek bölgesinde Ashley Cole olsa da, Gareth Bale'nin İngiltere için oynayamaması büyük şanssızlık, sol açık oynadı son City maçında ve ters kanatta Lennon ile Milli Takım için de çok faydalı olabilirdi, gerçi Ashley Young da bu görevi üstlenebilir.

Bir parantez de Nasri'ye, yeniden hayran oldum kendisine. Cesc'in olmadığı Arsenal, Xavi'nin olmadığı Barça'yı andırsa da, Arsene Wenger'in sistem için biçilmiş kaftan Nasri'yi keşfetmesi de alkışı hak ediyordu. Çok büyük işler yapmadı ama Liverpool maçında topla yaptığı dansları -dikine giderken topa basıp durması ve terse yönebilme, ekseni etrafında Xavi gibi hızlı dönüşlerle adam eksiltebilme ve oyunun yönünü değiştirebilme, topu iyi saklama- görülmeye değerdi ve sistemi işleten en değerli oyuncuydu, Cesc'e gereksinimi vardı sadece.

15 Ağustos 2010

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: