13 Ağustos 2010

Transfersizlik



Beklenti içersine girilen transferler gerçekleşmeyince karamsar bir hava oluştu forum vb. platformlarda. Taraftarı 5 yabancı transferi olacak şeklinde yönlendiren yönetimin payı çok büyük gelinen noktada. Büyük bir hayal kırıklığı var ve lig yarın başlıyor.

Federasyon yabancı sayısını dolaylı yoldan da olsa artırmış, kulüpse eldekileri yabancıları teker teker gönderiyor. Gidenlere bakıyorum, Nonda, Keita, Gio, Jo ve Leo yabancılar, M Topal, E Güngör ve Uğur yerliler. Çok ciddi eksilme olmuş. Gelenlere bakıyorum, Cana ve Pino yabancılar, A Turan, Çağlar, Musa, S Özkan ve M Batdal yerliler. Ciddi katılım olmuş, daha çok alternatifler üzerinde durulmuş.

Elano değerini bulursa satılacak, eğer kalırsa çok da gemilerin yakılacağı bir durumda olmadığımızı düşünüyorum.

Kaleciler: Aykut, Ufuk, Emirhan

4 - Sabri, S Kurtuluş, Çetin, A Turan, Lucas, Servet, G Zan, H Balta, Çağlar

2 - Cana, M Sarp, Ayhan, Barış, Musa, Cumhur

3 - Pino, S Özkan, Elano, E Çolak, Kewell, Arda

1 - Baros, M Batdal

İdeal 11 : Emirhan, Sabri, Lucas, H Balta, Çetin, Cana, Cumhur, Elano, Arda, Kewell, Baros

Yedekten gelmesi muhtemel olanlar: Ufuk, A Turan, Çağlar, Ayhan, Musa, E Çolak, Pino, S Özkan, M Batdal

olsa ya!

Transfer yapılamıyorsa, ekonomik ya da başka sebeplerden, kulüpler altyapılarına yönelir, FC Barcelona da uyguluyor bunu. City'ye giden Toure'nin ve transfer olması beklenen Cesc'in yerine üç aday var şimdiden.

İlk 11'inde 5 altyapıdan oyuncusu bulunan ve diğerlerinden bu yönüyle ayrılma gururunu yaşayan bir takım olma şansı var, E Çolak ile bu sayı artabilir de. Lucas, Cana, Kewell gibi üç lider vasfa sahip oyuncu, Baros gibi bir makina, Arda gibi de bir özel yetenek mevcut. Yanlarına ekleyeceğin, Emirhan, Çetin, Cumhur, Musa, E Çolak, M Batdal gibi isimlerle geçen sezondan farklı nerede olabilirsin ki? Deneyelim, ne kaybederiz, 10 milyon Euro daha mı? TT Arena'da Şampiyonlar Ligi oynama şansını mı? Daha Ayhan, A Turan, Çağlar, Pino ve Serdar duruyor, beklentiye girilmesi muhtemel. Servet, G Zan, Barış ve M Sarp'ı saymadım bile, onlar da eski form seviyelerini bulabilirler.

Bizler Galatasaray'ı Avrupa'da Porto, Lyon seviyesinde istikrar yakalamış olarak görmek istediğimizden, kusursuza yakın bir takım düşlüyoruz, Cana'nın yanına Kallström geliyor hep bu sebepten. Biraz da yönetimin plansızlığına, organizasyon sıkıntısına kızıyoruz.

Sağlık Kurulu değişti, TT Arena yükseliyor, Rijkaard ve Neeskens Florya'da.

Durum kesinlikle çok kötü değil, haksızlık etmeyelim, kadrosunda Arda, Elano, Kewell, Baros olan bir takımın karalar bağlamaya hakkı yok, olmamalı!

13 Ağustos 2010

A. Eren Loğoğlu

2 yorum:

gillerprensi dedi ki...

çok güzel bir yazı. lig başlarken galatasaray bloglarını saran o saçma ölü evi havası ilginç geliyordu bana. umutlu cümleler okumak beni sevindirdi. son 10 yıl değerlendirmesinde türkiye'nin ikinci takımıyız. ve yepyeni bir 10 yıla geçiş sırasında tahammül edilmiş bir teknik direktörümüz ve kapı gibi bir alt yapı var. daha ne olsun

scorp dedi ki...

emirhan ve cumhur'un bu sezon sık sık ilk 11 de yer alması gerekiyor.
3 kalecimizinde bir çok eksik yönleri var. Eğer yerli bir kaleciyle yola devam edilecekse bu kaleci en genç olan Emirhan olmalı.