15 Şubat 2011

Gerçek Ronaldo



Gabriel Batistuta ve Ronaldo, izlediğim en komple santrforlardı. Konumuz Brezilyalı'nın vedası. Geçmişe dönüp bakıyorum da;

Kaleciyi çalımlamadan gol atmazdı, gol sonrası sevinci kollarını iki yana açmasıydı, fotoğrafda görüldüğü üzre. Sanki bilgisayar oyunundaymış gibi savunma oyuncularının içinden geçerdi, videolardan izlenebilir.

Barça'da tek sezon oynadı, 47 gol kaydedip tarihe yazıldı. Bu sayının yanına yaklaşamadı başka formalarla, Barça'nın ona sunduğu ortamın sihriydi. Kaptanı Popescu'ydu, ertesi sezon Galatasaray'ın yolunu tuttu, senyerayı da Guardiola'ya bıraktı, kesişmelerin güzelliği denebilir bunlara. Gollerine en çok sevinen adam, kulübe de görüleceği üzre Bryan Robson'un tercümanı -hala da öyle olan- Jose Mourinho'ydu. Hain Figo da orda, bunlar da çirkinliklerdi. Blaugranayı bırakıp Inter'in yolunu tutmasaydı çok daha büyük bir oyuncu olarak anılabilirdi, o takıma Rivaldo katıldı sonra, zaten onunla iyi bir ikili oldular hep, 2 Dünya Kupası Finali oynayıp birini kazandılar.

Barça gollerinin tamamı;

http://www.youtube.com/watch?v=bffUNX3qX3s

http://www.youtube.com/watch?v=dVxT-cPFNJw

15 Şubat 2011

A. Eren Loğoğlu

4 yorum:

Thiam Jaba dedi ki...

barça satmıştı onu, onun hiç gitmek istediğini düşünmüyorum. gitmeseydi herşey çok farklı olurdu. bence messi'den daha büyüktür. ve onu her zaman kıskanan pele'den de iyidir. dünya kupası tarihinin en golcü oyuncusu. isteyen katılır isteyen katılmaz bence en iyisi oydu

Thiam Jaba dedi ki...

bu yorumumu da cevap bekliyorum üstad :)

A. Eren Logoglu dedi ki...

Internaziole seçiminin sebebini anımsamıyorum, ayrılmak istedi mi yoksa zorla mı gönderildi? Dönemin en yüksek bonservisiydi, sezonda 47 gol atan genç bir Brezilyalı için olağandı bu değer. Ronaldo, benzer performansı 1 yıl Inter, 2 yıl da Madrid ile gösterdi. Bunun dışında 2 olağanüstü Dünya Kupası oynadı.

Messi yorumları için daha çok erken, kariyeri devam ediyor, bekleyelim ve keyif alalım. 3 yıl üst üste olağanüstü performanslar sergiledi, birkaç adım daha atması gerek.

Maradona apayrı bir adamdı, kıyas kabul etmez.

Son 20 yılın en değerli adamlarından biri de Zidane'dır.

Gelmiş geçmiş en iyi diyemem Ronaldo için, daha Romario var, hatta benim taparcasına sevdiğim Rivaldo var ama tarihin en iyi santrforlarından biriydi.

Erdem Karakuş dedi ki...

Batistuta bence daha komple bir forvetti Ronaldo'ya göre.