07 Şubat 2011

Sergi



Üç fotoğraf ve ne anlattıklarına dair kısa bir yazı olacak.

İlkinde Mısır'ın başkenti Kahire'nin Tahrir meydanındaki halk hareketine katılanlardan biri var, üzerinde FC Barcelona'nın resmi ürünüyle. Sanırım olaylar esnasında yaralanmış da. Şu an sağlık sorunu yok ancak taleplerinden vazgeçmiş değil. FCB'yi de aklından çıkaramıyor ve dünyaya bu fotoğrafı veriyor.



Pique'nin doğum günü kutlamasından bir fotoğraf, Atletico maçından sonra, Puyol da orda. Çok yakın arkadaş oldukları biliniyor ikilinin. Bu noktada arkadaşlık kavramını ve Barça'nın farkını anlatmak gerekiyor. Barça'nın kamp sistemi yok, oyuncular maç günü kahvaltı ya da öğle yemeğini birlikte yiyip evlerine dağılıyorlar ve maç saatini bekliyorlar. Deplasman maçlarında da benzer uygulama gerçekleşiyor, aynı gün gitmelerinden ötürü. Günlük antreman -sabah, öğleden sonra, akşam tercihen- programları, özel çalışmalar, teknik analiz izlemeleri dışında çok sık görüştükleri de söylenemez oyuncuların. Devlet Parasız Yatılı gibi 7 / 24 bir arada yaşama olgusu içermiyor ilişkileri ve bu nedenle sağlıklı gelişiyor. Sürekli aynı ortamda, erkeklerin egemen olduğu bir alanda, aynı insanlarla aynı şeyler hakkında konuşma, paylaşma gibi zaafları da taşımıyorlar. Sevgilisiyle çok uzun zaman geçiren birisi bile, bir süre sonra sıkılmaya, ilgisini kaybetmeye başlar, iş arkadaşını bu denli yaşamının merkezine koymak da bu açıdan doğru durmuyor. Bu koşullar sonucunda Puyol ve Pique, daha sağlam bir arkadaşlığa imza atmışlar ve iş dışında da çok fazla bir araya geliyorlar. Fotoğrafı özel kılan, ikisinin bir arada olması değil elbette, Puyol'un kız arkadaşı Malena Costa ve Pique'nin olası kız arkadaşı, dünyaca ünlü şarkıcı Shakira'nın da karede yer alması. Dedikodulardan sonra birlikte gözüktükleri ilk fotoğraf, hem de eğlence sonrası, aşkını ilan eder gibi.

Barça oyuncuları özel yaşamlarıyla medyada çok yer kaplamadılar bugüne kadar. Umarım bu şöhretli birlikteliğin bir zararı olmaz takımın gidişine. Shakira gibi gönüllerimizi fethetmiş birinin Barça sularına girmesiyse güzel.



Son fotoğraf da enteresan. Barça - Madrid maçından bir enstantane. 19 futbolcu oyuna odaklanmış durumda, kaleciler kareye girememiş ve geriye kalan tek adam, poz kesiyor, oyunla ilgisi yok, kim olabilir, elbette Cristiano Ronaldo. Duruşunu yesinler senin!

7 Şubat 2011

A. Eren Loğoğlu

3 yorum:

fabianernst dedi ki...

yanlis bilmiyorsam o yarali taraftar icin barca nin twitter adresinden gecmis olsun mesaji da verilmis

fabianernst dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=lSTBYJ-kGes

demirkol hazretlerine gore johan da hoca değil acaba ben mi bilmiyorum yoksa sampdoria yı yenip barca sut kupasını falan mı aldı :))

Adsız dedi ki...

Demirkol'a yakışan bi yaklaşım.Johan kazanmaya devam ediyor.Wembley'de yine kazanacak.