05 Aralık 2007

Lost, Flashforward Konusu



* The name of the funeral parlor Jack goes to, "Hoffs/Drawlar," is an anagram for "flash forward"

* The article is from the April 5th, 2007 edition of the Los Angeles Times

* Jack's cellphone in the map scenes of the "flash-forwards" is a Motorola KRZR phone released in October 2006

Telefon, anagram ve gazete flash forward olduğuna dikkat çekmektedir. Bugüne kadar çıkan anagramların doğruluğundan da kısaca bu sonuç çıkar aslında, Ethan Rom = The Other Man örneği gibi.

Aslında bu yazı yeterli olmalıydı flash-forward olayına, Jack'in 2007 yılında gerçekten de basılmış bir gazeteyi ya da cep telefonu modelini hayal etmesi, rüyasında görmesi pek düşünülemez, anagram da özellikle verilmişti bize.

Ek olarak Lindelof'un son interview'unun linkini de vereyim. Konuşmasında flash-forward'un spoiler olarak finalden önce bilinmesi olayı soruluyor, o da flash-forward'ı kabul ederek, talihsizlik diyor duruma. Başka bir soruda ise ileride flash-forward ve back olacak değil mi denilir, Lindelof söylemem diyerek gizem yaratıyor. Bir de şunu kesinikle diyerek kabul etmiş, flash-forward'lar dizinin başından beri planlanan birşeymiş. Linkten okuyabilirsiniz hepsini, başka sorulara da az çok cevap veriyor.Kanımca bu 3 cevaptan da flash-forward'ın reel olduğu çıkarılabilir.

Bunun yanında The Answer adlı ara bölümde Cuse şöyle dedi : "I think the show is a kind of mosaic and you know we have the present, and we have the past, and there is the future by the end of series, we will have filled in all those tiles, and you'll have not only sense of who these characters were, who they are, but also who they're going to become. By the end this picture will form the complete story of Lost". Ayrıca Cuse şunu da ekledi : "The big event that happens is this mysterious woman parachutes on to the island and she's got a picture of Penny and Desmond with her. She's here with a group of people. They're on a freighter 80 miles off the coast, and their job is come to rescue Desmond. Assuming that they can get tahat radio to work, our guys can call that freighter and they can get rescued". Burada Lindelof söze girer ve şunu söyler : "But that's never gonna happen" Cuse : "Well, so you say" Lindelof : "If they get off the island the show's over." Buradan da çıkartılacak anlam adanın dizi konseptinden hiç bir zaman çıkarılmayacağıdır. Jack ve Kate bir anlaşma gereği adadan kurtulmuş olabilirler ancak anlaşma geriye kalanların da kurtulmaması üzerinedir muhtemelen.

Lindelof interview :

http://www.eonline.com/gossip/kristin/detail/index.jsp?uuid=9c9aafc1-e118-4d0c-9686-6b982fbd4e87

Diğer teorilere kafa yormaya gerek yoktur, kalınan yerden devam edilmelidir teorilere. Jack ve Kate adadan kurtulacaktır, hikaye ortada da, sonda da birleşebilir ama adadan çıkmayacaktır. Dizinin gelişim süreci konuşmak için daha çok erken olsa da, sezon 4'ün ortasına belki de sonuna kadar adadan kurtulma, Jacob'la asıl tanışma, flash-forward ve backler olarak görüyorum. Adada kalanların (Locke, Bernard, Rose gibi) hayatları anlatılmaya devam edilir. Dizi ada konseptinden çıkmaz, çıkamaz, Jack ve Kate'nin sezon 5 finalinde geri dönüşüyle Sezon 6 başlar.

12 Temmuz 2007

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: