18 Ağustos 2010

Barça 2010 - 2011 Şema & vs Mourinho & Fotoğraf Karesi



Transfersizlik Barselona kıyılarına da vurmuş durumda. Onların bir B planı vardı, Cesc olmazsa diye, laboratuvarları La Masia. Katalan gazeteleri 4 oyuncu üzerinde duruyor;

Savunmanın merkezinde Andreu Fontas, orta sahada, üçlüde Oriol Romeu, Jonathan Dos Santos ve Thiago Alcantara.

Alternatifleri bol ve altyapı takviyeli bir 2010 - 2011 şeması;



Ibra ve Villa yer değiştirse daha verimli bir oyun sunulabilir. Dünya Kupası'ndaki gibi David'i solda oynatma düşüncesi var teknik ekibin, sisteme sekte vurabilir bu tercih Ibra'nın performansına ve uyumuna bağlı olarak. Messi'nin de kanata sıkıştırılmayıp merkezde düşünüldüğü bir yapı var zihinlerde. 8 İspanya Milli Takımı oyuncusuna Messi, Alves ve Abidal eklemeleriyle ideal 11, Ibra, Maxwell, Adriano, Milito, Keita, Bojan ile 17 kişilik sıkı bir rotasyon, artı altyapıdan gelen ve gelecek vaad eden genç oyuncular.

Önceki analiz için:

http://erenlogoglu.blogspot.com/2010/08/josephin-3-senesi.html

Real Madrid, Canales, Leon, Di Maria, Khedira ve Özil gibi genç sayılabilecek -under 23- oyunculara dünyanın parasını harcadı subjektif bakış açısıyla, bir sezon önce takıma katılan Benzema da sayılırsa neredeyse 100 milyon Euro ödendi bonservis olarak. FC Barcelonaysa biraz da Cesc olmadığından, La Masia'da büyüttüğü çocukları çıkaracak sahaya, ekonomik sıkıntıya girmeden. Hangisi doğru tercih tartışılacak ve sonucu sezon sonunda az çok netleşecektir.

Madrid'in kadroya da göz atalım, hazır değinmişken transfer mevzusuna;

Casillas, Dudek

Ramos, Arbeloa, R Albiol, Carvalho, Pepe, Garay, Marcelo

Xabi Alonso, Khedira, Lass, Diarra, Gago

Ronaldo, Kaka, Di Maria, Özil, Van Der Vaart, Canales, P Leon, Drenthe

Higuain, Benzema

Casillas, Ramos, R Albiol, Carvalho, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Ronaldo, Kaka, Di Maria, Higuain ideal kadro olur sanırım. 4 - 2 - 3 - 1 formasyonunda üçlüden bir oyuncu olmadığında sahada olacak ilk adam da Mesut'tur kanımca. Kadroya giremez görüşlerine katılmıyorum, Kaka'nın sürekli sakatlandığı düşünülürse, onun yerine sık sık oynar eğer Canales patlama yapıp formayı kapmazsa. Di Maria'nın kesileceğini sanmıyorum. Savunmalarında hala sıkıntı devam ediyor, sol bek ve merkez savunma sorunları bence çözümlenemedi. Yine de Mourinho savunmanın önünü sağlama aldı Xabi & Khedira ikilisiyle. Mourinho'nun tercihlerinde ilginç gelen tek nokta bu kadar çok genç oyuncu transfer etmesiydi, Chelsea ve Inter'de böyle operasyonlar yaptığını anımsamıyorum, bakalım aşı tutacak mı? Bir de Carvalho'ya bu saatten sonra çok güvenmemesi gerekir, madara olma olasılığı yüksek, son 2 sezon İngiltere Ligi'nde çok forma şansı bulmadı ve iyi bir performans göstermedi.

Ayrıca Katalanlar Carvalho'ya özel bir nefret beslerler, Rijkaard döneminde Stamford Bridge'de 4 - 2 kaybedilen ve Şampiyonlar Ligi'nden elenmeye sebep olan maçta, Terry'nin attığı son golde -turun gittiği gol aynı zamanda- Carvalho, Victor Valdes'e bariz bir faul yapmış ancak Collina bunu görmeyip golü vermişti. Maç sonunda büyük olaylar yaşanmıştı, Ronaldinho, Rijkaard, Eto'o gibi isimlerin içinde olduğu. Chelsea'nın başında Mourinho vardı ve o maçın intikamı çok geçmeden, sadece bir yıl sonra ve Londra'da alınmıştı. Ve yanlışım yoksa Mourinho'nun evinde yenilmeme rekorunu sadece ligle kısıtlayan maç da odur yoksa doludizgin gidiyordu Chelsea iç saha maçlarında. Madrid'e de taşınmış durumda bu iç saha olayı, Messi'ye bakıyor kırma işi.

FC Barcelona vs. Jose Mourinho istatistiğine de bakalım;

Chelsea

2004 - 2005 (h) 2 - 1, (a) 2 - 4
2005 - 2006 (a) 2 - 1, (h) 1 - 1
2006 - 2007 (a) 0 - 1, (h) 2 - 2

Inter

2009 - 2010 (a) 0 - 0, (h) 2 - 0, (h) 1 - 0, (a) 1 - 3

Aklıma gelen 10 maç böyle, Mourinho'nun 3 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyeti var Barça'ya karşı.



Tekrar Barça'ya dönersek, fotoğraf çekimi vardı kadronun ve bir fotoğraf karesi ne anlatması gerekiyorsa öyle tasarlanmış gibiydi. Pep'in önünde Puyol, asistanların önünde Xavi ve Iniesta, bu kulübün öz kaynakları, fotoğrafın da, takımın da merkezindedir mesajı. Ve bu fotoğraf çekimi için kimin nereye oturması gerektiğini gösteren bir görevli bulunuyordu, Puyol, kaptan, Pep'in önünde, Pep de Puyol'un arkasında durmalıydı, savaşa gider gibi, başka türlüsü olmazdı, yakışmazdı.

18 Ağustos 2010

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

Thiam Jaba dedi ki...

Real'i bence çok hafife almamak lazım. Aralık'a kadar Kaka sakat, Mesut oynayacak onun yerinde. Birde pepe ve carvalho oynayacak ortada. Bunun dışında Barça İbra'yı solda, Villa'yı ortada oynatmalı. Bunu yapmazlarsa işleri zor. Gerçi İbra Eto'o performansı verirse olur ama Villa ortada olursa direk Eto'o performansı verir.İbra'da solda oynar kesin.