02 Ocak 2011

Ray Wilkins Sonrası Chelsea



11 Kasım 2010'da First Assistant Head Coach Ray Wilkins'in görevine herhangi bir gerekçe gösterilmeden son verildi Chelsea FC'de. Ve takımın o günden sonra çıktığı lig maçlarındaki istatistiği şöyle;

3 yenilgi, 4 beraberlik ve 1 galibiyet. Ertelenen iç saha maçları da Manchester United'a karşı ve 6 puan gerisindeler United'ın, bir maçı da eksik liderin.

Wilkins'in görevden alınmasından hemen sonra Sunderland ile evlerinde oynayıp 3 - 0 kaybetmeleri, içlerinde en sarsıcı olanıydı şüphesiz.

Bugün de Aston Villa maçında, 89. dakikada 2 - 1 geriden gelip 3 - 2 öne geçmelerine karşın, uzatmalarda yedikleri gol sonucu beraberlikle yetinmek zorunda kaldılar. Wilkins sonrası oynanan 8 maç içersindeki tek galibiyeti de 4 gün önce Bolton'a karşı almışlardı, Aston Villa maçıyla psikolojik eşiği aşabilirlerdi, başaramadılar.

İyi giden bir takıma müdahale etmenin ne denli tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinin dersini veriyor bu olay bize. Chelsea'nin formasyonunda, oyuncularında değişen herhangi bir şey yok, üstüne Lampard ve Essien de sakatlıklarından döndüler ancak kağıt üzerinde olanla, soyunma odasının farkı da burda ortaya çıkıyor. Wilkins'in oyuncuları zihinsel olarak maç için ne kadar iyi hazırladığı söylenip duruyordu, bunun doğruluğunu anlamış bulunuyoruz.

Futbol sadece teknik, taktik işlerden ibaret değil, olmadığı için de böyle güzel!

Biraz da Everton;

Everton garip bir takım, belirli aralıklarla yükselip düşüşe geçiyorlar. Geçtiğimiz sezona da çok kötü başlamış, Arteta'nın sakatlıktan dönüşüyle müthiş bir ikinci yarı geçirmişlerdi. Landon Donovan da unutulmamalı, 6 ay kiralık oynayıp büyük katkı sağlamıştı.

Bu sezon da santrfor bölgesinde Cahill'i oynatmak durumunda kaldılar, 4 - 6 - 0 benzeriydi sistemleri, bunu oynamak da çok kolay değil, Donovan olduğunda sistem iyi işliyordu. Savunmada Jagielka'nın uzun süreli sakatlığı, Lescott'un City'ye ve Yobo'nun Fenerbahçe'ye satılması da diğer aksaklıklardı. Aslında çok iyi oyuncuları var Moyes'in, Saha, Pienaar, Arteta, Cahill, Fellaini, Bilyaletdinov, Baines, Jagielka gibi ancak hiçbir sezon en üstlerde kalacak bir süreklilik yakalayamadılar.

2 Ocak 2011

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: