12 Ocak 2011

Zihinden Geçen Ne Varsa 4!



Zor, çok zor, acı, anıları bırakıvermek birden, ışığın bir daha yanmamak üzre sönmesi, Mecıdiyeköy'den her geçiş esnasında içine dalınan ve bir daha çıkılamayan göz önü film şeritleri, pankart boyanan, asılan günler, sabahlamalar, alkol ikindileri, kalabalık, birlikte olma hali, Sokak ruhu, sarı kırmızı, veda. Tugay'ın gözyaşı olarak kalacağız Ali Sami Yen'de.

http://erenlogoglu.blogspot.com/2010/12/bir-veda-havas.html

***

Real Madrid'in Birinci Kaptanı Iker Casillas, Messi'nin ödülü hak etmediğini ve İspanya Milli Takımı'ndan arkadaşları olan Xavi & Iniesta'dan birinin kazanması gerektiğini belirtti törenden sonra. Hemşehricilik sayılırdı yaptığı buraların deyimiyle. Aynı kalecinin, İspanyol Del Bosque -ki o da Real Madrid efsanesidir ayrıca- yerine mevcut Teknik Adamı Mourinho'yu tercih etmesi, Messi'nin ödülü hak etmediğine dair belirttiği söylemin tezini çürütüverdi. Bir bit yeniği vardı işin içinde. Jose'den aldığı psikolojik derslerin uygulamasıydı belki. Keza Jose'nin Xavi'yi teselli etme çabaları gözlerden kaçmadı.

Ronaldo da benzer şeyler söylemiş sanırım, Casillas ile.

Bizim çocukların arasını açmaya kimsenin gücü yetmez, eğer böyle bir amaç varsa ortada, Katalan medyası da böyle bir kampanya olduğunu iddia ediyor. Barça TV uçak görüntülerini yayınladı, Xavi, Messi ve Iniesta şampanyalarını yudumlayıp birlikte fotoğraf verdiler ve Leo ödülü Xavi & Iniesta'ya adadı. Sonra ekip toplandı, Puyol, Pique, Villa ile ve mesajı taşıdılar bekleyenlere. Biz birlikteyiz, burdan doğduk, FC Barcelona'dan, yüreğimiz burda, ödülü herkes kazandı ve sürdüreceğiz kazanmayı. Puyol'un yanında Malena Costa denilen güzellik vardı, onu da not düşelim.

http://www.youtube.com/watch?v=Bnh_MQLex3E





Bu arada Zürih'e giden FCB ekibi de bayağı sağlamdı, Stoichkov, Luis Suarez, Rexach, Serra Ferrer, Venables, Pique'nin kulüp yöneticisi, dedesi Amador, başkan Rosell ve tanımadığım pek çok dinazor ile oradaydılar. Oyuncuların aileleri de vardı yanlarında. En güzel kareler, dede ve torun, kaptan Puyol'un başkan Rosell'in kravatını düzeltmesiydi, FC Barcelona'nın nasıl bir aile olduğunu anlatıyordu.

12 Ocak 2011

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: