13 Ocak 2011

Rotasyon Bekletme Stratejisi, Kral Kupası'nda Yarı Final'e Doğru



Bir Teknik Adam'ın gelişiminde yanlış tercihlerinden ders alması önemli bir aşamadır. Pep, Athletic Bilbao maçında yaptığı rotasyonu Betis'e karşı uygulamayıp ideal kadrosuyla çıktı sahaya, bu sefer işi ilk maçta bitirmek istiyordu, doğru strateji bu olmalıydı, ikinci maçı rotasyona uygun hale dönüştürecek avantajlı sonucu elde etmek için.

Kral Kupası'nda kalede Pinto'nun oynaması dışında farklılık yoktu onbirde ancak Barça oyuna konsantrasyon sağlayamadı bir türlü. Ayarlanamayan pas şiddetleri hataları doğurdu, tam gol vuruşunu yapacak iken ayaklar kaydı, paslar hep bir adım geride ya da ilerde kaldı, top kayıpları oldu, özellikle Alves'in.

FIFA Ballon D'or galasına Barça'dan 6 oyuncu çağrıldı. Oysa Barça'nın kadrosunda aynı klasmanda denilebilecek 7 oyuncu vardı, en üst seviye yani. Son isim Alves idi elbette ve sanırım orda olmaması zihnini biraz kurcalıyor gibiydi. Bir pozisyonda Pique'yle de ağız dalaşına girdi, Pique haklıydı, keza aynı pozisyon hatasını birkaç dakika sonra tekrarlayıp yine topu ezdi Alves. Umarım transferiyle ilgili bir durum yoktur çünkü görüşme aşamasındaydı en son.

Betis, klasik 4 - 4 - 2 ile yayılıp önde hareketli bir baskı kurdu, arkadaysa açık alan bırakmamaya çalıştı, topu kazandığında da hücum etmekten çekinmedi, gömülü oynamadılar savunmaya ve başarılı da olmalarına karşın golü, kontratakta az adamla yakalandıkları için gördüler kalelerinde.



Barça istediği pozisyonları buldu ama son bir ayda düşen temposuyla -program dahilinde- ve yaşadığı revahat ile zorlu bir 45 dakika geçirdi.

İkinci yarıysa işler bir anda değişiverdi, takım ritmini buldu, bunda biraz Betis oyuncularının Barçalıları ucuz hareketlerle -faul sonrası topu vermeme gibi- sinirlendirmesinin de etkisi vardı. Barça sağ koridoru çok iyi kullandı, tehlikeli bölgede konuşlandı ve akışkan pas trafiğini yeniden yakaladı. Hercules maçına kadar tempoyu biraz daha artırmaları gerekecek, zor bir deplasman olabilir.

Dünyanın en iyisi Leo sahne aldı ard arda, üstüne iki de akıl almaz gol kaçırdı. Alves kendine geldi, Pedro da golü yaptı. Iniesta 2 asist, Xavi 1 asist ile tamamladı geceyi. Afellay için çok erken ama Barça oyuncusu gibi durmuyor sahada.

Guardiola'nın rotasyon yapmama stratejisi tuttu ve bir hafta sonraki ikinci maçta, forma şansı vermek isteyeceği oyuncuları kullanma şansı doğdu, Afellay için tam bir sınav olacak ve muhtemelen elmas gibi parıldayan Thiago'yu izleyeceğiz.



Maç öncesinde takım orta sahada yarım bir çember oluşturdu, ortada üç aday Xavi & Iniesta ve Messi vardı, kaptan Puyol taşıdı ödülü ve teslim etti Messi'ye, altın top ile fotoğraf verdiler, arkadaşları alkışladı, tüm Katalanlar ayaktaydı, dünyanın en iyi takımını ve oyuncusunu onurlandılar.

13 Ocak 2011

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

bss dedi ki...

THIAGO THIAGO THIAGO THIAGO :))) yorumlarımdan herhalde anlamışsınızdır Thiagoya karşı fena bi heyecan beslediğimi :))) adamımda attı bugün golü hele ilk yarıda mancininin ronaldonun herketini yaparak bi pas attı alvese ama ezdi topu alves :))yalnız hocam bu betis bizim türk liginde şampiyon olabilir ya :)