07 Eylül 2010

Barcelona B vs Brazil



FC Barcelona B, İspanya 2. Liginde 2. hafta sonunda 2 galibiyetle dördüncü sırada yer alıyor. Ligi ilk üç içersinde bitiren takımların La Liga'ya yükseldiği düşünüldüğünde, B takımının seviyesinin nerede olduğu -bazı abartılı yorumlara göre FCB önümüzdeki on yıla da adını altın harflerle yazdıracak bir jenerasyon hazırlıyor şu an- sezon sonu net bir biçimde anlaşılacak. Sanırım ilk üçe girseler dahi La Liga'ya yükselme şansları yok statüden dolayı.

Bugünse Barça TV'den bir kısmını izleme şansı bulduğum bir hazırlık maçı yaptılar, Brezilya Milli Takımıyla. Yanlış duymadınız, B takımları Brezilya'yla oynadı ve nerdeyse ideal onbire yakın bir kadroyla sahadaydı Latin Amerikalılar. FC Barcelona'nın altyapıda yer alan oyuncularına nasıl bir özgüven verdiğini anlatıyor olmalı, böyle bir hazırlık maçına kalkışmak. Galatasaray PAF'ın İspanya Milli Takımıyla oynadığını hayal ediyorum da, aklım almıyor!

Şunu da belirtmek gerekiyor, Barça B pek çok önemli oyuncusundan yoksun -A Takımla antreman- çıktı karşılaşmaya, maç bir anlamda amacından biraz sapsa da Barça altyapısına olan bakışın ne olduğuna dair ipuçları barındırıyordu.

Maçı izlerken zihnime düşen ve yüreğimi acıtan en belirgin düşünce şuydu;

FIFA 2009 U - 17 Dünya Kupası'nda İspanya'nın kaptanıydı Katalan Marc Muniesa, 5 numaralı forması ve uzun dalgalı sarımsı saçlarıyla. Ona Puyol'un geleceği diyorlar, Puyol'un tahtının varisi, daha 18 yaşında. Geçen sezon Osasuna maçında oyundan atılmış ve gözyaşlarıyla Camp Nou çimlerini terk etmişti. Pep onu teselli edip, hakeme kızgınlığını eyleme döküvermişti bir anda, seyirciler beyaz mendillerini sallamış ve geleceğin Puyol'una, kaptanlarına sahip çıkmışlardı. Uzun bir sakatlık geçirdi ve gelişimine bir süre ara verdi, o esnada formayı ve kaptanlığı Fontas ele geçirdi B takımında, 20 yaşında o da. Daha 5 numarayı haketmediğini düşünüyor olmalı ki Muniesa, Puyol'un eski numarası 24'ü aldı, kaptanlığa yükselen Fontas'a da kaptan olmanın, Puyol'un numarası verildi, 5. Muniesa, forma numarasını ve bandını Camp Nou'da geri alacaktır Fontas'tan, öyle umuluyor, Fontas şu an bir adım önde.

Uğur Uçar'ı düşünüyorum da, geleceğin Bülent Korkmaz'ıydı, oynadığı her alt takımın kaptanıydı ama ayrılmak zorunda kaldı. Marc Muniesa'nın önündeyse uzun bir süre var ve Puyol'un formasını ve bandını devraldığında herhalde Galatasaray ve FC Barcelona arasındaki yönetme farkı da ortaya çıkacak.

Ayrıca 2009 Şampiyonlar Ligi Finali için Roma'ya götürüldü Muniesa ve yedekler arasındaydı.

Sonucu merak edenlere iletelim, Brezilya rahat bir şekilde kazandı, 3 - 0.

7 Eylül 2010

A. Eren Loğoğlu

1 yorum:

caveksk dedi ki...

vay be millete bak organizasyonlarına bak bide bize bak.bu arada bunları da yazmasanız bizim de haberimiz olmayacak dünyadan mal gibi takılıyoruz.elinize sağlık