26 Haziran 2009

Kaka, Ronaldo ve Son Olarak Albiol, Az Kaldı?



Söylentilerin doğru olmasına çok da kalmadı. Kaka ve Ronaldo'dan sonra Raul Albiol de Real Madrid'e transfer oldu. 15 milyon Euro civarında bir transfer bedelinden bahsediliyor;

http://uk.eurosport.yahoo.com/250620...al-madrid.html

93 + 65 + 15 = 173 Milyon Euro yaklaşık olarak.

Geriye kalanlar Ribery, Xabi, David Silva ve Villa. Kanımca en az ikisi transfer olacaktır Madrid'e.

Makina gibi bir düzen tuttururlarsa bu transferlerden sonra, çok doğru rotasyon yapmaları gerekecek. Uzun süre yedek bekleyebilecek oyuncular;

Huntelaar, Van Nistelrooy, Higuain, Saviola, Raul, Robben, Van Der Vaart, Sneijder, Guti, Lass, Gago, Diarra, Drenthe, Metzelder, Heinze.

Daha saymadığım isimler de var. Bu oyuncuların yarısı muhtemelen çok az süre alacak, bir kısmı rotasyona dahil olacak, kalanlar da 18'e dahi giremeyecektir. Belki transferlerine izin verme stratejisi de izleyebilirler, oyuncular muhtemelen paralarını almanın rahatlığı dışında, oynayamamak gibi bir tedirginlik yaşıyorlar.

Bizim yöneticilerin Real Madrid'in durumunu iyi takip, uygun bedellerle çok iyi oyuncular transfer etme şansını kaçırmaması gerekir, eğer böyle bir strateji izlerse Madrid.

Şöyle bir kadro dolaşıyor net ortamında, Aceto'dan alıntılıyorum;

Kalede Casillas, defans dörtlüsü Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Marcelo, önlerinde Xabi Alonso, sağda Ribery, solda David Silva, forvette Cristiano Ronaldo, David Villa arkalarında Kaka.

Bu kadronun başarılı olma şansı yok, Perez aynı hatayı ilk versiyonda da yaptı, Makelele'yi göndererek, çok büyük eleştiriler aldı, dinlemedi. Kendinizi CM'de zannedip, hücum özellikleri en iyi oyuncuları sahaya bir şekilde yerleştirmek, başarının anahtarı değil. Birbirinin eksiklerini kapatan, uyumlu, yeterli fizik gücü ve yeteneği olan oyunculardan kurulu, belli bir sistemi oynayabilen, takım olabilenler başarılı oluyor.
26 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: