19 Haziran 2009

Katalanlar Basketbolda da Şampiyon!



İspanya Basketbol Ligi ACB'de, Final Serisi'nde, rakipleri Tau Ceramica'yı 3 - 1 yenerek başardılar bunu. Normal sezonu Tau lider, Barça 2. kapatmıştı ve favori Tau idi.

Önce ilk maçı rakip sahada 80 - 82 kazandı Katalanlar ve ev sahibi avantajını elde ettiler. 2. maçı 75 - 67 kaybettiler. Seri, evlerine, Palau Blaugrana'ya 1 - 1 ile taşınıyordu. Barcelona B takımının maçlarını oynadığı Mini Estadi ile Camp Nou arasında yer alır Palau Blaugrana Salonu.

Xavier Pascual'ın oyuncuları, şampiyonluk için kararlı olduklarını 3. maçta gösteriyorlar ve maçı 85 - 67 kazanıyorlardı.



5. maça bırakmadan, işi bitirmeleri gerekiyordu 4. maçta, öyle de oldu. 2 yıldır Final serilerini kaybetmenin verdiği psikolojik sıkıntıyı yaşamadan, son maçı 90 - 77 kazanan Regal FC Barcelona, 2008 - 2009 sezonunda ACB Şampiyonu oldu. 12. ACB Şampiyonluğu, toplamda ise 15 oldu. ACB 1983 yılında başladı ve bu dönemde Barça 12, Madrid 8 şampiyonluk kazandı.

MVP elbette Juan Carlos Navarro seçildi. Puyol'un basketbol hali Juan, 2003 - 2004'te kazanılan şampiyonluk kadrosundan geriye tek kalan adamdı, bayrak olan türden.

Genç Teknik Adam, Xavier Pascual'in Barça'sı daha önce asistanlık yaptığı Dusko Ivanovic'in Tau Ceramica'sını da devirmiş oldu, bu ilginç detayı da not düşelim, Guardiola örneğini hatırlayıp. Pascual'ın oyuncu tercihleri ve rotasyonları özellikle Euro League'de çok eleştiri alsa da, bu başarı, özgüvenini artıracak ve daha doğru kararlar almasını sağlayacaktır önümüzdeki dönemlerde. Ersan da bu tercihlerin başında geliyor, son maçı da sayı atmadan tamamladı.

2009 Katalanların yılı demiştim, kesinlikle öyle!

Futbolda FCB, 3 kupayı da müzesine götürdü, 105 gol attı ligde ve Real'i, Madrid'te 6 - 2 mağlup etti.

Basketbolda da Lig Şampiyonu oldular. Euro League'de Final Four'a kaldılar, 3. bitirdiler.

NBA Şampiyonu LA Lakers'ın oyuncusu Pau Gasol, eski bir Barçalı.

MotoGP'de, sıkı bir Barça'lı olan ve kaskında FCB logosu taşıyan Jorge Lorenzo, 106 puan alıp ilk sırayı paylaşıyor, Fiat Yamaha'dan takım arkadaşı Rossi ve Ducati'den Stoner ile.



19 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: