14 Haziran 2009

Rijkaard & Neeskens & Albert Roca



Fotoğraf 8 Ocak 2007 tarihinden, Rijkaard 2006 yılında Dünyanın En İyi Kulüp Teknik Adamı ödülünü almış, yanında da Teknik Ekibi var. Juan Carlos Unzúe, Eusebio Sacristán, "Frank" Rikaard, "Johan" Neeskens, "Paco" Seirullo, Albert Roca sırasıyla.

Bu isimlerden üçü, gelecek sezon Galatasaray için emek harcayacak. Hayali bile güzel olan bir şeyin gerçekleşmesi, şairin mısralara döktüğü erişilmez bir sevdanın sonucunda, sözcüklerin anlamını yitirmesi gibi bir duygu.

Kondisyoner Albert Roca'dan bahsedeceğim biraz.

Albert Roca Puyol, Rijkaard ile geldi Barça'ya 2003 - 2004 sezonunda ve birlikte ayrıldılar 2007 - 2008 sezonu sonunda.

Guardiola Dönemi, 2008 - 2009 sezonu FC Barcelona Coaching Stuff şu şekildeydi;

Assistant manager: Tito Vilanova
Goalkeeping coach: Juan Carlos Unzué
Fitness coach: Lorenzo Buenaventura / Paco Seirullo / Aureli Altamira / Francesc Cos
Doctors: Ricard Pruna / Daniel Medina
Representative: Carles Naval
Physiologist: Esteban Gorostiaga
Podiatrist: Martín Rueda
Physiotherapists: David Álvarez / Jaume Munill / Emili Ricart / Juanjo Brau


Şu notu da ekleyeyim, Pujol Kastilyanca, Puyol Katalanca yazılışı aynı ismin. Real Madrid, Santiago Bernabeu'deki maçlarda dağıtılan takım listelerinde Carles Puyol'un ismini Pujol olarak yazar.

Carles Puyol Saforcada, kulübün kurucu üyelerinden birinin ismini taşıyacak kadar Katalan kimliğiyle yoğrulmuş bir Bayrak Adam'dır. Kaptanlık görevini O'na ilk veren de Frank Rijkaard'dır, 2003 - 2004 sezonunun sonunda. Görevi devreden ve gecikmeye yol açan ise Luis Enrique'dir, şu an Guardiola'nın eski konumu, Barcelona B Teknik Adamlığı işini yapıyor. Barça'nın, aynı isimler etrafında dolanan, kimliğine bağlı bir görev devretme ve alma anlayışında olduğu görülüyor.

Puyol şöyle diyor zaten: "Barcelona bana hiç para ödemese de ben yine ölene kadar bu formayı giyerim. Bu takımda futbol oynamak bir insanın başına gelebilecek en güzel şey.”

Gamper, known in Barcelona as Joan, had moved to the Catalan capital in 1898 for business reasons and just over a month after placing his ad, on 29th November 1899 he preside over the first club meting at the Gimnas Sole. Together with Gamper, Gualteri Wild, Lluís d'Ossó, Bartomeu Terradas, Otto Kunzle, Otto Maier, Enric Ducal, Pere Cabot, Carles Pujol, Josep Llobet, John Parsons and William Parsons attended that historic gathering. The meeting established the club and Englishman Gualteri Wild became the first President, combining his executive duties with his playing skills, since Wild, like the rest of the founders, was first and foremost a player.

Rijkaard, Neeskens ve Albert Roca. Heyecanımı bastırmaya zihnimin gücü yetmiyor.

Artık Galatasaray'ın kendi Johan'ını yaratacağı bir Frank'i, bir 2. Johan'ı, bir de Puyol'u var, Barselonalaşma'ya devam, gelecek güzel günler yakındır.

14 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: