28 Haziran 2009

Tegelen Kampı Öncesi Analiz



Kamp Kadrosu:

Kaleciler: Aykut Erçetin, Orkun Uşak, Fırat Kocaoğlu, Emirhan Ergün.

Savunmacılar: Uğur Uçar, Serkan Kurtuluş, Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Servet Çetin, Gökhan Zan, Emre Güngör, Murat Akça, Volkan Yaman, Alparslan Erdem, Emrah Yollu, Hakan Balta.

Orta Saha Oyuncuları: Barış Özbek, Aydın Yılmaz, Tobias Linderoth, Mehmet Topal, Mehmet Güven, Ayhan Akman, Mustafa Sarp, Emre Çolak, Serdar Eylik, Caner Öztel, Arda Turan.

Forvetler: Milan Baros, Serkan Çalık, Yaser Yıldız, Özgürcan Özcan, Cem Sultan, Erhan Şentürk.

Shabani Nonda İstanbul'da kaldı, tedavi süreci devam ediyor, Semih Kaya da ameliyat geçirdi, hafta sonu hastanede olacak. Harry Kewell 1 Temmuz'a kadar izinli, Cassio Lincoln'ün durumu belirsizliğini koruyor, Leo Franco'nun 1 Temmuz'da sözleşme imzalayıp kampa katılması bekleniyor.

Kampta 33 oyuncu var;

Altyapı geçmişi olan 16: Orkun Uşak, Fırat Kocaoğlu, Emirhan Ergün, Uğur Uçar, Sabri Sarıoğlu, Murat Akça, Emrah Yollu, Aydın Yılmaz, Mehmet Güven, Emre Çolak, Serdar Eylik, Caner Öztel, Arda Turan, Özgürcan Özcan, Cem Sultan, Erhan Şentürk.

PAF'tan gelen 7: Emirhan Ergün, Murat Akça, Emrah Yollu, Emre Çolak, Serdar Eylik, Caner Öztel, Cem Sultan.

Beylerbeyi'nde kiralık oynayıp dönen 1: Fırat Kocaoğlu.

Diyarbakırspor'da kiralık oynayıp dönen 1: Erhan Şentürk.

Sakaryaspor'da kiralık oynayıp dönen 1: Özgürcan Özcan.

A Takımdan 21: Aykut Erçetin, Orkun Uşak, Uğur Uçar, Serkan Kurtuluş, Sabri Sarıoğlu, Emre Aşık, Servet Çetin, Emre Güngör, Volkan Yaman, Alparslan Erdem, Hakan Balta, Barış Özbek, Aydın Yılmaz, Tobias Linderoth, Mehmet Topal, Mehmet Güven, Ayhan Akman, Arda Turan, Milan Baros, Serkan Çalık, Yaser Yıldız.

Transfer edilen 2: Gökhan Zan, Mustafa Sarp

Toplam 7 + 1 + 1 + 1 + 21 + 2 = 33 ediyor böylelikle.

Şöyle de bir gruplandırma yapılabilir;

A Milli Türk Oyuncu 10: Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Emre Aşık, Emre Güngör, Gökhan Zan, Volkan Yaman, Hakan Balta, Mehmet Topal, Ayhan Akman, Arda Turan

Yabancı Oyuncu 6: Leo Franco, Harry Kewell, Tobias Linderoth, Cassio Lincoln, Shabani Nonda, Milan Baros

Durumları belirtilen 5 oyuncu ile 38 futbolcudan oluşan bir topluluk var. Sayının fazla olmasının temel sebebi, bilgi ve birikimine, futbol felsefesine çok güvenilen Rijkaard ve Neskeens'in, geniş bir kadro üzerinden tercih yapmasına dayanıyor. Bunun yanında gelecek vaad eden genç yetenekler var ise görüp keşfetmesi ve yetiştirmesi isteniyor. Puyol ve Cuadrat ise oyuncuların fizik olarak Galatasaray seviyesinde bir takım için yeterli olup olmadıklarını, yoğun bir sezonu taşıyıp taşıyamayacaklarını test ediyorlar.

Muhtemelen kadro 25 - 26 oyuncu seviyelerine inecektir.

Aykut ile yolların ayrılacağı söylenmişti Üstünel tarafından. Fırat ve Emirhan'dan biri kamp performansına göre 3. kaleci olacaktır.

Semih'in sakatlığı, Servet'in ve yabancı bir stoperin transferine göre, Murat'ın durumu belli olur. Geçtiğimiz yıl Ankaraspor'la oynanan kupa maçında yer alması ve PAF'ta az maça çıkması sebebiyle Emrah'a göre daha kıdemli ve bu kalma şansını artırıyor. Alpaslan veya Volkan'dan birinin gönderilmesi de düşünülüyor, muhtelemen yaşı ve düşüşe geçen performansı sonucu bu isim Volkan olacaktır.

Tobias kalacak gibi duruyor, Lincoln'ün durumuna göre 2. yabancı kontenjanı bu bölgeye kullanılabilir, Topal ve Tobias'ın yanında oynamak üzere. Arda'nın 2. bölgeye 4 - 3 - 3'ün orta 3'lüsüne çekilme olasılığı var. Mehmet Güven ve Aydın Yılmaz kiralık ya da takas yoluyla gidebilirler, bu kamp son şansları gibi. Caner'i tanımamakla birlikte, Serdar ve Emre'nin kalacağını düşünüyorum.

7 forvet oyuncusu var kadroda, bir de stoper ya da orta sahadan birinin es geçilip, Servet ve Lincoln'ün durumuna göre forvete yabancı bir oyuncu aranıyor. Özellikle 4 - 3 - 3'ün öndeki 3'lüsünün kanatlarında da oynayabilecek türden bir isim. Baros, Nonda, Özgürcan ve Cem daha çok santrafor, en uçta oynayabilirler, Serkan ve Yaser'den biri kalacaktır, kanatlarda da oynayabildiği için, Erhan hakkında net bir şey diyemiyorum. Nonda'nın da transfer durumu olabilir ama kanımca zor. Özgürcan ve Cem Sultan'dan birisi de, 3. santrafor olarak kadroda yer bulacaktır, Özgürcan daha şanslı 2. ligdeki performansından ötürü.

Yorumlarım ışığında Lincoln ve Semih ile 28 kişilik bir kadro kalıyor geriye. 2 de yabancı kontenjanı var. Bu da kamp performansına göre, beklenmeyen en az 2 kişinin daha düşünülmemesi anlamına gelebilir, Servet, Lincoln, Nonda ve Tobias'ın durumlarına bağlı olarak.

28 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: