27 Haziran 2009

Nihat'ın Geri Dönüşü



Bilgiler yanlış olabilir, Wikipedia'dan alıyorum, tahminime göre yaklaşık olarak doğru veriler, bize de yorumlama açısından bir pencere oluşturabilirler.

Nihat Kahveci'nin kariyeri;

1997 - 2002 arası Beşiktaş 122 maç 30 gol
2002 - 2006 arası Real Sociedad 145 maç 59 gol
2006 - 2009 arası Villareal 62 maç 24 gol

Dikkat çekici olan birkaç detay var, Nihat'ın herhangi bir takımda Şampiyonluğu yok. Sakat geçirdiği sezonlar bulunuyor ve son sezon gol atamamış. Performansı ciddi bir düşüş içerisinde.

Nihat, çok yetenekli, Türk futbolcusunda pek de görülmeyen farklı özelliklere sahip. Yapısına çok uygun 2 takımda oynadı ve tartışmasız Avrupa'da oynamış ve oynayanlar arasında en başarılı olan Türk oyuncusu.

2 farklı tablo var karşımızda.

Bunun yanında, Türkiye Ligi'nin Nihat'ın özelliklerine uymayan yapısını, Beşiktaş'ın ihtiyacı olup olmadığını ve transfer bedelini de dikkate almak gerekir Nihat transferine göz atarken.

4.5 Milyon Euro'dan bahsediliyor, normal kanımca. 7 yıllık İspanya macerasında 83 gol atmış bir oyuncudan bahsediliyor, Türk olmasa, 14 milyon Euro'ya başkalarının alabileceği birisinden.

Beşiktaş'ın psikolojik olarak böyle bir transfere çok ihtiyacı vardı. Topuz, sonra Gökhan, ardından Nihat'ın hayır dediği haberleri de yayılınca, zor duruma düştüler. Toparlanma süreci olarak görülebilir. Kadro yapısı olarak ihtiyacı var mıydı, kanımca hayır. Nihat, hem Milli Takımda hem de İspanyol takımlarında forvet oynamaya alıştı, BJK dönemindeki gibi kanatta oynamıyor, ki bu onun verimini çok düşürüyor. 4 - 3 - 3 formasyonunda en uçta oynaması gerekir ama o bölgede Nobre ve Bobo da mevcut, kanatlarda ise Holosko, Tello, Yusuf, Delgado alternatifleri var. Belki de farklı formasyonlar denenebilir Nihat'ı yerleştirmek için, muhtemelen 2'li forvet uygulamaları içeren.

Bir de not düşelim, Villareal resmi sitesi daha transferi açıklamadı.

27 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: