05 Haziran 2009

Tarihi Yeniden Yazmak Üzere, Fedex



Rijkaard'ın gelişiyle önemi azalan Federer'in Yarı Final maçı, kendi içerisinde gelişen hikayesiyle bir anda değer kazandı 4. set ile beraber.

Federer üst üste 20. Grand Slam'inde Yarı Final'e çıkma başarısını göstermişti. Del Potro'yu 5 set sonunda yenerek, 19. Grand Slam Finali'ne yükseldi. Böylelikle Sampras'la olan eşitliği bozdu ve Ivan Lendl'ı da yakaladı.

Bu final maçlarında Federer (13-5), Sampras (14-4), Lendl (8-11) şeklinde performans göstermişlerdi.

Federer, ayrıca üst üste 4. defa Roland Garros'ta, toprak kortta Final'e erişti, bu da çok önemli bir başarı, Sampras'la karşılaştırıldığında.

Maç hakkında konuşacak olursak;

İlk 3 set Federer yine çok çekingendi, baskı altındaydı, neredeyse hiç atak oynamadı, servisiyle idare etmeyi denedi ve 2 - 1 geriye düştü. Del Potro'nun da hakkını vermek gerekiyor, muhteşem servis oyunlarıyla hep oyunda tutundu.

Maçın kilidi ilk servislerin oyuna girme oranıydı, 5. sette zaten bu istatistik gösterildi. Del Potro'nun oranı setler ilerledikçe düşerken, Federer'in oranları yükseliyordu.

Özellikle son sette 1 - 3'den 3 - 3 yapmasıyla bile Del Potro alkışı hak etti ama vücudu artık iflas noktasına gelmişti maçın sonlarında, soluma güçlüğü çekiyor gibiydi.

4. sette rakibinin servisini ilk defa kırdıktan sonra, Federer'in özgüveni tamamen yerine geldi ve artan ivmesiyle, asıl performansını ortaya koyup çok başarılı bir 2 set oynayarak, maçı kazandı.

Federer'i 5 set üzerinden oynanan turnuvalarda yenmenin ne kadar zor olduğuna bir kez daha tanık olduk, geriye düşmesine rağmen kazanmayı bilen bir Şampiyon O.

Şimdi sırada, rüyaları süsleyen, 3 defa kapısından dönülen, Roland Garros Şampiyonluğu var. Bunu engellemek için karşısına gelecek oyuncu ise, Nadal'ı eleyen Soderling.

Tarihi yeniden yazmaya, 14'e, 4 Grand Slam'i de kazanmış olmaya, her kortta zafere ulaşmaya, gelmiş geçmiş en iyi olmaya, en büyük olmaya az kaldı, çok az kaldı.

5 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

Hiç yorum yok: