27 Haziran 2009

Marco'nun Transferi



Ligtv Bayram Tutumlu ile bir röportaj yapmış. Kanımca işinde başarılı, zeki ve enteresan açıklamalar yapabilen bir adam.

Marco Aurelio'nun 4 milyon Euro bonservis bedeli olduğundan ve 2. Ligde oynamak istememesinden dolayı kesinlikle Betis'den ayrılacağından bahsetti. Doktorlara göre 1 Eylül'de sakatlığından kurtulup tam olarak hazır hale gelecekmiş.

Söyleşinin transfer ile ilgili kısmında çok ilginç detaylar var, yakalayabildiğim;

Aurelio Türkiye'ye dönmeyi çok istiyormuş. Fenerbahçe'ye bonservis ödenmeden dönmesi söz konusu değil. Geçtiğimiz Perşembe günü, yani 18 Haziran'da Türkiye'den bir kulüp yetkilisi ile görüştünü söyledi Tutumlu. 22 Haziran'da ise Betis Başkanı'yla görüşüp Marco'nun kontratında yazan 10 milyon Euro bonservis bedelini 4 milyon Euro'ya düşürdüğünü belirtti. İngiltere, Almanya ve İtalya Liglerinin orta sıra takımlarının Marco'yu istediğinden dem vurdu.

Orada bir cümle var, çelişki yaratan: "Ben bu işi reklam işi yapmicam, geçen sene yaptığım gibi, eğer Türkiye'ye getirmezsem, sürpriz yapıcam. Fenerbahçe de benim sürprizlerime alışıktır yani."

Türkiye'ye gelmeyecekse oyuncu, Fenerbahçe için bunun neresi sürpriz, pek algıya açık bir söylem değil. Marco'nun gideceği takımın büyük sürpriz olacağını onayladı ayrıca. Aklıma Tuncay vakasından dolayı Middlesborough geliyor, Fenerbahçe'ye darbe vurmak mantığının sürpriz olacağını düşünürsek ama o da küme düştü.

Şöyle bir teori atabilirim; Marco Betis'e transfer olmadan bir sene önce, X Avrupa takımının Fenerbahçe'ye 4 milyon Euro'nun çok üzerinde bir teklifi olur, bunu ileten menajer Tutumlu'dur ancak Fenerbahçe kabul etmez, sezon sonunda ise Marco, bonservis ödenmeden Betis'in yolunu tutar. Eğer X Avrupa takımı Marco'yu Betis'ten 4 milyon Euro'ya transfer ederse, Fenerbahçe Yönetiminin midesine oturabilir bu durum. Bu sürpriz olur işte.

Duygu ve beynin farklı takımlara yönelebileceğinin, Marco'nun profesyonel oyuncu olduğunun ve önemli olanın şartların yerine getirilmesi gerekliliğinin altını çizdi.

Galatasaray'ın Marco'yu isteyip istemediği sorusuna temkinli yaklaştı ve yorum yapmayacağını söyledi ancak sonrasında çok samimi bir arkadaşının arada olduğunu söyleyerek, transfer görüşmesi yapıldığını bir anlamda tehid etti, ardından da Laudrup konusundan ötürü Adnan Polat'la arasının açık olduğunu söyledi.

Söyleşinin sonunda ise biraz da mesleğini düşünerek saçmalamak zorunda kaldı. Galatasaray'a oyuncu getirebilmek için Rijkaard'ın eldeki kadroyla başarılı olabileceğini sanmadığını ifade etti.

İzlemek için; http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=58141

Benim Tutumlu'nun söylediklerinden çıkardığım şu, biraz çelişkili söylemleri olsa da;

Marco, Betis'ten kesin ayrılacak, 4 milyon Euro'yu veren kendisini transfer edecek, Galatasaray Marco'yla ilgileniyor, görüşme gerçekleşmiş. Beşiktaş, Topuz'dan sonra Fink ve Ernst var iken böyle bir transfere kalkışır mı, şüpheliyim. Keza Galatasaray'da da Topal ve Linderoth var.

Tutumlu'nun Yıldırım'la arası çok açık, tehdit bile edildiğini söyledi, ki normal bir şey bu Fenerbahçe yöneticilerinin adı geçiyorsa bir olayın içinde. Fenerbahçe'ye darbe vurmak istiyor, bunu gerçekleştirebileceği adreslerin Galatasaray ve Beşiktaş olduğunu biliyor.

Adnan Polat ile ilişkileri düzelirse Tutumlu'nun, Marco Galatasaray'a transfer olabilir gibi duruyor. Benzer durum Fenerbahçe için de geçerli, eğer 4 milyon Euro vermeyi kabul ederlerse, önümüzdeki sene Fenerbahçe'de oynar Aurelio.

Ortaya attığım orta sıra X Avrupa Takımı'nı da unutmayalım, tabi onu bir tek Fenerbahçeli Yöneticiler, Tutumlu ve Aurelio biliyor olmalı teoriye göre.

27 Haziran 2009

A. Eren Loğoğlu

3 yorum:

aşkın dedi ki...

Fb 4 milyon ödemek zorunda mı?
Tazminata mahkum değil miydi?

A. Eren Logoglu dedi ki...

Bayram Tutumlu'ya göre bonservis bedeli olarak 4 milyon Euro ödenmesi gerekiyor, buna Fenerbahçe de dahil.

Tazminat olayının doğruluğunu bilmiyorum, böyle bir haber düşmüştü, araştırmak gerekli resmi kurumlardan.

Tutumlu Aurelio'nun haklarının FIFA tarafından Betis'e verildiğinden de bahsetti. Fenerbahçe'yle herhangi bir hukuki ilişkisi kalmamış.

Şunu da unutmamak gerek, bu kişi futbolcu menajeri, adı üstünde olduğu üzere, futbolcu haklarını koruyor ve para kazanmanın yollarını arıyor, bu minvalde açıklamalar yapması doğal. Eğer FIFA nezdinde sonuçlanmamış bir durum varsa, olayın karşı muhatabı olan Fenerbahçe Spor Kulübü'nün de ne diyeceği elbette önemli.

Eren.

Adsız dedi ki...

Selamlar benim bildiğim Marco şayet Türkiye'ye gelir ise Fenerbahçeye belli miktar tazminat ödemek durumunda hukuki süreç sonuca bağlandı diye biliyorum.